09/08/2022 09/08/2022 Τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Woolwich επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσποκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας όπου και χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Θωμάς Κουτρούκης και ο Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρούς. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές δημοτικές και πολιτικές αρχές. Στο...
09 Αυγούστου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2022 - 20:18

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Woolwich

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Woolwich

Τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Woolwich επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσποκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας όπου και χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Θωμάς Κουτρούκης και ο Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρούς. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές δημοτικές και πολιτικές αρχές.

Στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικήτας τέλεσε την χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη του επι σειρά ετών υπηρετούντος Ιερατικώς Προϊσταμένου π. Μιχαήλ Παζίνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον παραπλήσιο Αγγλικανικό Ναό St Michael όπου φυλάσσεται εικόνα του Χριστού αγιογραφηθείσα από τον Άγιο Σωφρόνιο, ιδρυτή της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής του Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ.

Κατόπιν, παρατέθηκε γεύμα από την Κοινότητα σε παρακείμενη αίθουσα ενώ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι της Κοινότητας που λαμβάνει χώρα επί σειρά ετών με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων