10/02/2024 10/02/2024 Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος επισκέφθηκε την Βρετανική Κολομβία από 25 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου, για τις γιορτές των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ποιμαντικής επίσκεψης: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου: Με πνεύμα ταπεινοφροσύνης και ευγνωμοσύνης προς τον Θεό, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βανκούβερ για την γιορτή...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 17:43

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά επισκέφθηκε τη Βρετανική Κολομβία για τις γιορτές των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά επισκέφθηκε τη Βρετανική Κολομβία για τις γιορτές των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος επισκέφθηκε την Βρετανική Κολομβία από 25 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου, για τις γιορτές των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ποιμαντικής επίσκεψης:

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου: Με πνεύμα ταπεινοφροσύνης και ευγνωμοσύνης προς τον Θεό, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βανκούβερ για την γιορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Την ημέρα αυτή, πριν από πενήντα χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Ήταν μια κατανυκτική Θεία Λειτουργία, με τον Σεβασμιώτατο να λειτουργεί μόνος του και να ευχαριστεί τον Θεό.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου: Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μόνος του τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Βανκούβερ, καθώς ο π. Νικόλαος Σιδεράς ήταν άρρωστος. Πολλοί ευσεβείς πιστοί προσήλθαν για να κοινωνήσουν.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου: Βοηθούμενος από τους π. Τ. Πράττα, ιερατ. προϊστάμενο, π. Δ. Τρυφωνόπουλο και π. Γ. Despodov, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος χοροστάτησε στον Μ.Εσπερινό για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου και Δημητρίου Βανκούβερ. Μετά το πέρας του Μ. Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων στην κοινοτική αίθουσα. Τόσο στον Μ. Εσπερινό όσο και στη γιορτή παρευρέθηκαν πιστοί, μεταξύ των οποίων ο κ. Δ. Σκούτας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ και η κα Κ. Αρσονιάδη, Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στο Βανκούβερ. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου: Ο κ. Δ. Σκούτας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ, μαζί με την υπέροχη οικογένειά του, προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο και τους τρεις Ιερείς του Βανκούβερ σε δείπνο. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευσε μόνο ο π. Τιμολέων Πράττας. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την υπέροχη βραδιά.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου: Ο Σεβασμιώτατος είχε δείπνο και συζήτηση με τα στελέχη των τριών Κοινοτήτων του Βανκούβερ, που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Κοινότητα Βανκούβερ. Συζητήθηκαν πολλά θέματα, με στόχο την αναζωογόνηση των τριών Κοινοτήτων.

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου: Ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Βανκούβερ, ταξίδεψε στη Βικτώρια για τη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Ο Άρχων Προστάτης Γραμμάτων κ. Μ. Οικονόμου και ο κ. Θ. Πετρόπουλος, Πρόεδρος της Κοινότητας, παρέθεσαν στον Αρχιεπίσκοπο και στους ευλαβ. Ιερείς γεύμα. Πριν τον Μ. Εσπερινό προσφέρθηκε δείπνο από όλο το Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν οι τέσσερις Ιερείς, π. Γ. Despotov, π. T. Πράττας, π. Ν. Σιδεράς, π. Δ. Vickery, o Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και ο Γενικός Πρόξενος κ. Δ. Σκούτας. Πολλές ευχαριστίες για τη θερμή φιλοξενία τους!

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου: Με τη βοήθεια του π. D. Vickery, ιερατ. προϊσταμένου, του π. Γ. Despodov, του π. T. Πράττα και του π. Ν. Σιδερά, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για την γιορτή της Υπαπαντής. Λεωφορείο μετέφερε τους ευλαβείς χριστιανούς από την περιοχή του Μητροπολιτικού Βανκούβερ στην εκκλησία της Υπαπαντής, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή. Πολλοί πιστοί έλαβαν τη Θεία Κοινωνία. Σύμφωνα με την παράδοση, η κοινότητα προσέφερε γεύμα σε όλους όσοι παρευρέθησαν. Μαζί με τους πιστούς ήταν και ο κ. Δ. Σκούτας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ.

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου: Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, βοηθούμενος από τον π. Γ. Despodov, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Surrey. Πρόκειται για μια θαυμάσια Κοινότητα με πολλούς αφοσιωμένους εθελοντές. Μετά τη Θ. Λειτουργία, παρετέθη γεύμα για όλους.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την πρόσφατη αποπληρωμή του δανείου.

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου: Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είχε πρωινή Σύναξη στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ με τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Βανκούβερ. Συζήτησαν διάφορα θέματα, κυρίως για τη διακονία της Νεολαίας.

Πριν αναχωρήσει για το Τορόντο, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

“Είμαι ευγνώμων στον Θεό που μπόρεσα να βρεθώ και πάλι μαζί με τους ευσεβείς πιστούς της Βρετανικής Κολομβίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας. Πολλές ευχαριστίες στον Άρχοντα Νοτάριο Διονύσιο και την κα Άννα Στασινοπούλου για τη φιλοξενία τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Είθε ο Θεός να τους ευλογεί, μαζί με όλους εκείνους που βοηθούν τις Κοινότητές μας. Καθώς είναι η αρχή του έτους, ελπίζω οι Κοινότητές μας στη Βρετανική Κολομβία και σε ολόκληρο τον Καναδά, να φέρουν όλους τους νέους στις εκκλησίες μας και να υπάρξει νέα ζωντάνια στις εκκλησίες μας. “Οι εργάτες είναι ολίγοι”, λέει ο Κύριος, “αλλά ο θερισμός είναι πολύς” (Ματθ. 9:37). Προσεύχομαι οι εργάτες να πληθύνουν και να ευλογηθούν με τη χάρη του Θεού, ώστε η συγκομιδή να είναι άφθονη προς δόξα Θεού”.

 

 

 

Πηγή: Αρχιεπισκοπή Καναδά (π. Τιμολέων Πράττας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων