04/04/2022 04/04/2022 Με έναν ιδιαίτερο τρόπο τίμησε η Κοινότητα Σταυροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη τα τριάντα χρόνια Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Στον κήπο της Αγίας Τριάδας Ταξείμ έστησε ένα μικρό μνημείο ως δείγμα απέραντου σεβασμού, τιμής και αγάπης προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ελβετικό ρολόι, υψηλής ακριβείας, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως βάση στήριξής του...
04 Απριλίου, 2022 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 9:22

Ένα ελβετικό ρολόι για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου

Διαδώστε:
Ένα ελβετικό ρολόι για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο τίμησε η Κοινότητα Σταυροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη τα τριάντα χρόνια Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στον κήπο της Αγίας Τριάδας Ταξείμ έστησε ένα μικρό μνημείο ως δείγμα απέραντου σεβασμού, τιμής και αγάπης προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ελβετικό ρολόι, υψηλής ακριβείας, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως βάση στήριξής του η ιστορική καμινάδα που υπήρχε στο σημείο. Πρόκειται για την καμπάνα που ανήκε στο πρώτο φέρυ – μποτ της γραμμή της Ίμβρου, το Gökçeada, το 1974.

Τέλος, στο πάνω μέρος του ρολογιού υπάρχει αντίγραφο του μεταλλίου με τις δύο όψεις, που δημιουργήθηκε για την Πατριαρχική επέτειο των 30 χρόνων, ενώ πάνω στη βάση υπάρχει επιγραφή σε τέσσερις γλώσσες που θυμίζει το γεγονός.

Φωτογραφίες: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων