16/09/2022 16/09/2022 Ειδική εκδήλωση για την Σχολή, υπό τον τίτλο “Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ένας φάρος πνευματικότητας εκτός λειτουργίας”, πραγματοποιήθηκε χθες, στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται φωτογραφική έκθεση για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Κατά την εκδήλωση μίλησε ο εκ των αποφοίτων της Σχολής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 18:38

“Ένας φάρος πνευματικότητας εκτός λειτουργίας” – Η εκδήλωση στη ΔΕΘ για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
“Ένας φάρος πνευματικότητας εκτός λειτουργίας” – Η εκδήλωση στη ΔΕΘ για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ειδική εκδήλωση για την Σχολή, υπό τον τίτλο “Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ένας φάρος πνευματικότητας εκτός λειτουργίας”, πραγματοποιήθηκε χθες, στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται φωτογραφική έκθεση για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Κατά την εκδήλωση μίλησε ο εκ των αποφοίτων της Σχολής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ως εκπρόσωπος αυτής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι κύριοι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Ιωάννης Αμανατίδης, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΎΡΙΖΑ αντιστοίχως, καθώς και ο κ. Πολύβιος Στράντζαλης, Πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών Βορείου Ελλάδος και απόφοιτος του Λυκειακού Τμήματος της Σχολής.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σταύρος Καλαφάτης, είπε: “Βρέθηκα στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην 86η ΔΕΘ. Για άλλη μία φορά διαπίστωσα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται πάντοτε στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και κατάρτισης”.

Στην εκδήλωση αυτή, κατά την οποία παρέστησαν ο Παν. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, πολλοί Καθηγητές διαφόρων Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα χαρακτηριστικές υπήρξαν οι βιωματικές και συγκινητικές ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρυούλων και του κ. Π. Στράντζαλη, ενώ όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ομόθυμη συμπαράσταση και υποστήριξή τους στο δίκαιο και διαρκές αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Σχολής.

Η αφορώσα στην Σχολή φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει ανοικτή προς το κοινό μέχρι την προσεχή Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε ακόμη:

Μήνυμα συμπαράστασης από την 86η ΔΕΘ στον αγώνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων