21/01/2022 21/01/2022 Επί τη εορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Πατριάρχου Μαξίμου του Ε’, προσενεγκόντος σημαντικές υπηρεσίες στην Σχολή, και...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 17:14

Εορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Επί τη εορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Πατριάρχου Μαξίμου του Ε’, προσενεγκόντος σημαντικές υπηρεσίες στην Σχολή, και των μακαριστών Μητροπολιτών Σταυρουπόλεως Μαξίμου, τελευταίου Σχολάρχου της Σχολής και Λαοδικείας Μαξίμου, Σάρδεων Μαξίμου, Σερρών Μαξίμου, Πιτσβούργου Μαξίμου και Ευμενείας Μαξίμου, απάντων αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής.

Επ’ αφορμή δε της σημερινής εορτής, η Θεολογική Σχολή εκφράζει δημοσίως τις ευχές της προς τον άγοντα τα ονομαστήρια αυτού, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, ο οποίος είναι μέλος της διοικούσης Εφορείας της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων