28/08/2022 28/08/2022 Την 1η Σεπτεμβρίου τελείται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξη προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η αρχαία Ιερά Εικόνα θησαυρίζεται εντός. Κατά τον Μ. Εσπερινό της παραμονής, Τετάρτης, 31ης Αυγούστου, και ώρα 6:00 μ.μ., ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ....
28 Αυγούστου, 2022 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2022 - 11:05

Η αρχή της Ινδίκτου και η γιορτή της Παναγίας της Παμμακαρίστου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η αρχή της Ινδίκτου και η γιορτή της Παναγίας της Παμμακαρίστου στο Φανάρι

Την 1η Σεπτεμβρίου τελείται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξη προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η αρχαία Ιερά Εικόνα θησαυρίζεται εντός.

Κατά τον Μ. Εσπερινό της παραμονής, Τετάρτης, 31ης Αυγούστου, και ώρα 6:00 μ.μ., ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ.Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, ενώ την επομένη ημέρα θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, με συμμετοχή των Συνοδικών και Ενδημούντων Αρχιερέων.

Η Ι. Εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, για προσκύνηση στον Σωλέα.

Κατά τη Θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί και ειδικό Μήνυμα του Παναγιωτάτου επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων