18/03/2024 19/03/2024 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό (Εσπερινό της Συγχωρήσεως), στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου 2024. Στο τέλος οι παρευρεθέντες Αρχιερείς, οι πατέρες της Πατριαρχικής Αυλής, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, Άρχοντες Οφφικιάλιοι, καθώς και ο πιστός λαός ζήτησαν και έλαβαν από τον Παναγιώτατο την...
18 Μαρτίου, 2024 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 20:00

Η Κυριακή της Τυρινής και ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Τυρινής και ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στο Φανάρι

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό (Εσπερινό της Συγχωρήσεως), στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου 2024.

Στο τέλος οι παρευρεθέντες Αρχιερείς, οι πατέρες της Πατριαρχικής Αυλής, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, Άρχοντες Οφφικιάλιοι, καθώς και ο πιστός λαός ζήτησαν και έλαβαν από τον Παναγιώτατο την συγχώρεση και την Πατριαρχική ευλογία και πατρική ευχή του, ως εφόδιο για την είσοδο στην πνευματική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος, προς το οποίο απηύθυνε λόγους οικοδομής.

Μετά το Ευαγγέλιο, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βοσπόριος, ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

(Διαβάστε εδώ τον Κατηχητήριο Λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχηια την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής)

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων