04/02/2023 04/02/2023 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, τον κ. Dmytro Lubinets, Ombudsman της Ουκρανίας, επι κεφαλής πολυμελούς ομίλου, που αποτελούνταν από Ουκρανούς και Ουκρανίδες που αγωνίστηκαν στα μέτωπα του εν εξελίξει πολέμου, καθώς και από συγγενείς πολιτών που κρατούνται ως αιχμάλωτοι από τον πόλεμο του 2014 μέχρι και σήμερα. Ο Ουκρανός...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 8:58

Νέα έκφραση στήριξης στον Ουκρανικό λαό από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Νέα έκφραση στήριξης στον Ουκρανικό λαό από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, τον κ. Dmytro Lubinets, Ombudsman της Ουκρανίας, επι κεφαλής πολυμελούς ομίλου, που αποτελούνταν από Ουκρανούς και Ουκρανίδες που αγωνίστηκαν στα μέτωπα του εν εξελίξει πολέμου, καθώς και από συγγενείς πολιτών που κρατούνται ως αιχμάλωτοι από τον πόλεμο του 2014 μέχρι και σήμερα.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος αφού ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πολύπλευρη στήριξή του προς τον Ουκρανικό λαό, τον ενημέρωσε για την κατάσταση των εκατομμυρίων Ουκρανών που βρήκαν καταφύγιο σε διάφορες χώρες, αλλά και για το ζήτημα των αιχμαλώτων του πολέμου του 2014.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε και πάλι την στήριξή του προς τον πολλαχώς δοκιμαζόμενο εξ αιτίας του πολέμου Ουκρανικό λαό, ο οποίος αγωνίζεται για την ελευθερία του, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του. Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέτρεψε όλους τους Ιεράρχες του, στις επαρχίες των οποίων φιλοξενούνται πρόσφυγες, να μεριμνήσουν για την διακονία των εμπεριστάτων αδελφών μας, και την πνευματική και λειτουργική εξυπηρέτησή τους. Σε άλλο σημείο της αντιφώνησής του τόνισε: “Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και στην γενναιότητα του Ουκρανικού λαού, γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι για την τελική νίκη της Ουκρανίας. Και δεν θα είναι νίκη της Ουκρανίας απλώς, θα είναι νίκη του δικαίου και της αλήθειας”.

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, καθώς και ο κ. Roman Nedilskyi, Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη.

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Φανάρι

Το πρωί της ίδιας ημέρας, επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό.

Εκκλησιάστηκαν Ιεράρχες του Θρόνου, η Εξοχ. κ. Renata Indjova, πρώην Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του Βουλγαρικού Ιδρύματος Eisenhower, η ως άνω Ουκρανική Αντιπροσωπεία, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων