23/05/2024 23/05/2024 Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ταξιδεύουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων για τη Θρησκευτική Ελευθερία. Το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί 26-28 Μαΐου 2024, θα επικεντρωθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία και θα φιλοξενήσει διεθνώς διακεκριμένους ομιλητές, όπως...
23 Μαΐου, 2024 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2024 - 9:42

Ο Μάικ Πομπέο και οι Άρχοντες συζητούν στην Αθήνα για ζητήματα σχετικά με την πίστη και τη γεωπολιτική

Διαδώστε:
Ο Μάικ Πομπέο και οι Άρχοντες συζητούν στην Αθήνα για ζητήματα σχετικά με την πίστη και τη γεωπολιτική

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ταξιδεύουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων για τη Θρησκευτική Ελευθερία.

Το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί 26-28 Μαΐου 2024, θα επικεντρωθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία και θα φιλοξενήσει διεθνώς διακεκριμένους ομιλητές, όπως ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo, η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη και ο Σεβασμιώτατος Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Vilnius Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE).

Το Συνέδριο θα καλύψει επείγοντα ζητήματα, όπως η μεταχείριση που δέχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το αυξανόμενο κύμα του απολυταρχισμού, οι επιπτώσεις του στις θρησκευτικές κοινότητες καθώς και ο ρόλος της θρησκείας στη γεωπολιτική.

Στο Συνέδριο συμπροεδρεύουν ο Άρχοντας Αθανάσιος Μαρτίνος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Παμμακαρίστου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη και ο Άρχοντας Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων Αμερικής. Μετά από το Συνέδριο, ο κ. Μαρτίνος και ο Δρ. Λυμπεράκης θα συγκαλέσουν την πρώτη Διεθνή Διάσκεψη των Αρχόντων, στην οποία θα σχεδιάσουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα συντονίσουν τις δραστηριότητες των Αρχόντων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου – του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300+ εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: 

Η πρώτη Διεθνής Διάσκεψη των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων