25/05/2022 25/05/2022 Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έφθασε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ την Παρασκευή το βράδυ θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη. Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε στα γραφεία της τοπικής εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Νωρίτερα ο κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε ομιλία στην ΧΑΝΘ, συναντήθηκε...
25 Μαΐου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 22:38

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έφθασε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ την Παρασκευή το βράδυ θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε στα γραφεία της τοπικής εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Νωρίτερα ο κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε ομιλία στην ΧΑΝΘ, συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενώ πριν φτάσει στην Θεσσαλονίκη σταμάτησε στην Δράμα, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες: Μιλήτου κ.Απόστολος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Γαλλίας κ.Δημήτριος, Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο πατριαρχικός διάκονος κ.Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ.Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκος Παπαχρήστου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από την αδελφική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Μαΐου 2022, είναι του Νίκου Παπαχρήστου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το αυριανό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στα όρια της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, ενώ θα παραστεί σε Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, και σε εκδήλωση του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για την απονομή του τίτλου του διδάκτορος επί τιμή προς τον  Καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά.

Επίσης, θα παραστεί στα εγκαίνια εκθέσεως φωτογραφίας, αφιερωμένης στην Ίμβρο, που φιλοξενείται στην Ι. Μονή Βλατάδων, καθώς και στα εγκαίνια της έδρας του Σωματίου “Βυζαντινή Οικουμένη”.

Ακόμα, θα χειροθετήσει σε οφφικιάλιο του Πατριαρχείου τον Ελλογιμ. κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής.

Η επίσκεψη στο Άγιον Όρος

Καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, την Παρασκευή, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Νέα Τένεδο και τη Νέα Τρίγλια, και το απόγευμα αναμένεται να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία, όπου στις Καρυές θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του και ακολούθως θα τελεστεί Δοξολογία στο Ναό του Πρωτάτου.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ι. Μονές Ιβήρων, όπου θα καταλύσει το πρώτο βράδυ και θα λειτουργήσει την επομένη ως Ιερεύς στο Παρεκκλήσι της Πορταΐτισσας, Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας, καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ την Κυριακή, το πρωΐ, θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Ιερό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μετόχιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει με προορισμό την Ι. Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στην οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μέχρι και την 1η Ιουνίου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου και των Δημάρχων Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη και Θερμαϊκού κ. Γεωργίου Τσαμασλή. (Το πρόγραμμα της επισκέψεως έχει ανακοινωθεί από την Ι.Μ.Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς)

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Πόλη, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την έδρα της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης.

Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

Πώς θα κινηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στη Θεσσαλονίκη

Όλα έτοιμα για το ταξίδι του Οικουμενικού σε Θεσσαλονίκη και Άγιο Όρος

H ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στη ΧΑΝΘ

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου κατά το Τρισάγιο για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Δράμας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, την Χάλκη και την επίσκεψη στο Άγιον Όρος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων