02/10/2023 04/10/2023 Στη Ρώμη βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης κατόπιν πρόσκλησης του Πάπα Φραγκίσκου.  Χθες, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ρώμη, που είναι αφιερωμένος προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.   Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 12:15

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Άγιο Θεόδωρο Ρώμης

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Άγιο Θεόδωρο Ρώμης

Στη Ρώμη βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης κατόπιν πρόσκλησης του Πάπα Φραγκίσκου. 

Χθες, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ρώμη, που είναι αφιερωμένος προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

 

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, οι  Σεβασμιώτατοι Καρδινάλιοι κύριοι Giovanni Battista Re, Antonio Maria Vegliò και Michael Louis Fitzgerald, o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Paolo Selvadagi, εκ μέρους  του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ρώμης, οι Πρέσβεις της Ελλάδος, της Κύπρου και της Μολδαβίας στην Ιταλική Δημοκρατία, καθώς και οι παρά τω Βατικανώ Πρέσβεις της Ελλάδος, της Κύπρου, της Γκάνας, της Αγκόλας, του Παναμά, της Σερβίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Πορτογαλίας, της Ελβετίας, του Ιράν, της Ιρλανδίας, της Μ. Βρεταννίας, της Αϊτής, της Κροατίας, της Σλοβακίας, της Γεωργίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, του Μεξικού, της Βορείου Μακεδονίας, της Ιαπωνίας και του Μονακό, μέλη της Γερουσίας, ο Πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Fausto Bertinotti, πρώην Υπουργοί, Σταυροφόροι του Τάγματος της Μάλτας, και πλήθος πιστών.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσεφώνησε με θερμούς λόγους ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβασσμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πολύκαρπος. Στην αντιφώνησή του, στην ιταλική γλώσσα, ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στον ιστορικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, καθώς επίσης και για την επανασυνάντησή του με τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου των ΡΚαθολικών Επισκόπων με θέμα τη συνοδικότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις του στην Φινλανδία, την Εσθονία και την Ουγγαρία. Ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, στην αγγλική γλώσσα, προς τους Πρέσβεις και τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

(Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη ΕΔΩ)

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρώμη, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε ακρόαση τον Ηγούμενο της Μονής του Bose Πανοσιολ. π. Sabino, καθώς και την Πρόεδρο του ΡΚαθολικού Κινήματος των Focolare Eλλογιμ. κ. Margaret Karram, με τους συνεργάτες της.

Αργά το βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, επέστρεψε αεροπορικώς στην Πόλη, όπου τον υποδέχθηκαν ο Επίτροπος Αυτού Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος.

Διαβάστε επίσης: Οικουμενική προσευχή στη Ρώμη παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων