23/05/2024 24/05/2024 Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου, Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Τροφιμλιούκ, συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του στην ίδια Ακαδημία. Ο επισκέπτες, αφού προσκύνησαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, έγιναν δεκτοί στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού...
23 Μαΐου, 2024 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 15:31

Ο Πρύτανης και στελέχη της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Ο Πρύτανης και στελέχη της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου, Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Τροφιμλιούκ, συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του στην ίδια Ακαδημία.

Ο επισκέπτες, αφού προσκύνησαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, έγιναν δεκτοί στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος τους προσφώνησε μιλώντας για την ιστορία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την σχέση της με την περίφημη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου, αλλά και για την προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο Σχολών σε επιστημονικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ακολούθως, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις παλαιές αίθουσες διδασκαλίας και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων