21/06/2023 21/06/2023 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στη σχετική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προεδρείου του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε κατά τις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως του Οργανισμού, τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023. Ο νέος Πρόεδρος...
21 Ιουνίου, 2023 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 13:14

Συγχαρητήριες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

Διαδώστε:
Συγχαρητήριες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στη σχετική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προεδρείου του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε κατά τις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως του Οργανισμού, τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023.

Ο νέος Πρόεδρος θα έχει πενταετή θητεία στη σημαντική θέση που επάξια ανέλαβε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, την περασμένη Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας είναι συντονιστής της Ομάδας Εργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Εμπορία Ανθρώπων και τη Σύγχρονη Δουλεία, ενώ έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Νεότητα, καθώς και Συμπρόεδρος και Μέλος της διοικητικής επιτροπής του Διαθρησκειακού Ιδρύματος Διαλόγου «Elijah». Τυγχάνει επίσης Συμπρόεδρος του Καθολικού-Ορθοδόξου Φόρουμ της Ευρώπης.

Φωτό: Ν. Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαβάστε επίσης: 

Νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

Οικουμενικός Πατριάρχης για Πύλο: Καταδικάζουμε την ανθρώπινη δουλεία – Να τεθεί το μεταναστευτικό στην Ε.Ε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων