03/04/2020 03/04/2020 Στην έκδοση γαλλοφώνου Κατηχητικού εγχειριδίου, το οποίο θα διανέμεται δωρεάν στους κατηχουμένους προς μελέτη περί την ορθόδοξη πίστη, προχώρησε η η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, “με  το έλεος του Παναγάθου Θεού και τις πατρικές ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’”. Υπενθυμίζεται ότι, κατά το Β’ Λειτουργικό Σεμινάριο των κληρικών της...
03 Απριλίου, 2020 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2020 - 15:39

Κατηχητικό εγχειρίδιο από τη Μητρ. Μπραζαβίλ

Διαδώστε:
Κατηχητικό εγχειρίδιο από τη Μητρ. Μπραζαβίλ

Στην έκδοση γαλλοφώνου Κατηχητικού εγχειριδίου, το οποίο θα διανέμεται δωρεάν στους κατηχουμένους προς μελέτη περί την ορθόδοξη πίστη, προχώρησε η η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, “με  το έλεος του Παναγάθου Θεού και τις πατρικές ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’”.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το Β’ Λειτουργικό Σεμινάριο των κληρικών της Ι.Μ.Μπραζαβίλ με θέμα «Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα: Πνευματική και Λειτουργική ζωή» (26-29 Ιανουαρίου 2020), ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων είχε ανακοινώσει την από καιρό ειλημμένη απόφασή του περί της συστάσεως τακτικού Σεμιναρίου Κατηχητών της Ι.Μ.Μπραζαβίλ, στο οποίο θα μετέχουν μόνιμοι κατηχητές από κάθε ενορία, υποχρεωτικώς πεπαιδευμένοι ενήλικες, ώριμοι πνευματικώς και από ετών βεβαπτισμένοι χριστιανοί, οι οποίοι ανά τετράμηνο θα προσέρχονται σε σύναξη υπό τον Ποιμενάρχη τους στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να καταρτίζονται και να λαμβάνουν όμοια θεολογικά κείμενα προς μελέτη, έως την επόμενη σύναξη, όπου, κατόπιν εξέτασης επ’ αυτών, θα λαμβάνουν νέο υλικό.

Ταυτοχρόνως ο Σεβ. Μητροπολίτης είχε ανακοινώσει ότι η Ι.Μ.Μπραζαβίλ θα προβή στην εκτύπωση συνοπτικού συγγράμματος περί την ορθόδοξη πίστη, το οποίο θα μελετούν οι κατηχούμενοι με την βοήθεια των κατηχητών τους στην διάρκεια ενός έτους. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η με τη Χάρη του Θεού ορθή, συστηματική, υπεύθυνη και ενιαίας μορφής και περιεχομένου κατήχηση των προσερχομένων στην ορθόδοξη πίστη, σε ολόκληρη την πνευματική δικαιοδοσία της Ι.Μητροπόλεως, από εντεταλμένα πρόσωπα σταθερώς, τα οποία, επίσης, θα τυγχάνουν διαρκούς και μεθοδικής επιμορφώσεως.

Σε εφαρμογή των ανωτέρω, το νέο Κατηχητικό εγχειρίδιο, υπό τον τίτλο «Πιστεύω, το Σύμβολο της Ορθοδόξου Πίστεως (Σύμβολο Νικαίας-Κωνσταντινουπόλεως)», αποτελεί μία ευσύνοπτη και κατανοητή ανάλυση του Συμβόλου της Πίστεως (Θεολογία, Χριστολογία, Πνευματολογία, Εκκλησιολογία, Εσχατολογία) προς εισαγωγή των ελευθέρως προσερχομένων στην Ορθοδοξία.

Η συστηματική κατήχηση αυτών, ως και η μετά το βάπτισμα συστηματική συμμετοχή τους στους ενοριακούς Κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής θα συμβάλλουν Χάριτι Θεού στην πνευματική κατάρτιση και ενδυνάμωση της ορθοδόξου πίστεως της τοπικής Εκκλησίας.

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και ο Ποιμενάρχης Της εκφράζουν ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Τιμόθεο Ntumba, Διδάκτορα Θεολογίας ΑΠΘ, για την πολύτιμη θεολογική και μεταφραστική συμβολή του στην προαναφερθείσα έκδοση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων