07/11/2022 07/11/2022 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδωρος Β’, πληροφορούμενος για την προς Κύριο εκδημία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’, τέλεσε στο Ιερό Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής αυτού. Ο Μακαριώτατος απέστειλε Πατριαρχικό Γράμμα προς τον Τοποτηρητή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου,...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 11:55

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδωρος Β’, πληροφορούμενος για την προς Κύριο εκδημία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’, τέλεσε στο Ιερό Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής αυτού.

Ο Μακαριώτατος απέστειλε Πατριαρχικό Γράμμα προς τον Τοποτηρητή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, εκφράζοντας τις συλλυπητήριες ευχές Του και την ευγνωμοσύνη Του για τις ευεργεσίες του μακαριστού Προκαθημένου προς το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Το Πατριαρχικό Γράμμα:

«Αριθμ.Πρωτ.202/2022

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Πάφου, Τοποτηρητά της Ιεράς Αρχιεπίσκοπής Κύπρου, εν Χριστώ τω Θεώ αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Γεώργιε, χάρις και έλεος εφ’ υμάς και ειρήνη παρά του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Εν βαθεία θλίψει και συνοχή καρδίας επληροφορήθημεν την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’, λίαν αγαπητού και περιποθήτου αδελφού και συλλειτουργού της ημών Μετριότητος, δι΄ ον ηδέως προσευχήθημεν τω Κυρίω, όπως κατατάξη την ψυχήν αυτού εν χώρα ζώντων.

Είχομεν την αγαθήν τύχην να γνωρίσωμεν από ετών τον μακαριστόν Πρωθιεράρχην και να θαυμάσωμεν, ου μόνον την άκραν αυτού αφοσίωσιν εις τα της Ορθοδόξου πίστεως και εις τα της αγιοτόκου Κύπρου απαρασάλευτα δίκαια, αλλά ιδιαιτέρως τον πρωτοποριακόν θεολογικόν λόγον αυτού και την αμέριστον αγάπην του προς την υπ’ ουρανόν του Χριστού Αγιωτάτην Εκκλησίαν. Διό και εν τοις χρόνοις της λαμπράς Πρωθιεραρχικής διακονίας αυτού ο καθ’ ημάς Πρεσβυγενής Αποστολικός και Πατριαρχικός Θρόνος του Αγίου Μάρκου φιλαδέλφως ετυχεν των πολλαπλών ευεργεσιών του μακαριστού Προκαθημένου, μεθ’ ου συνεδέθημεν μετά φιλίας ακλονήτου και ειλικρινούς.

Του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’, εκκλησιαστικού ανδρός αναντιρρήτου πνευματικού μεγέθους, διακονήσαντος αγλαοκάρπως την κατά Κύπρον Αποστολικήν Εκκλησίαν, έστω η μνήμη άληστος.

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

+ Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β’

Εν τη Μεγάλη Πόλει της Αλεξανδρείας
τη 7η Νοεμβρίου 2022»

 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στην Κύπρο για την εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Πατριαρχικό Τρισάγιο στο Φανάρι για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος B’

Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

ΟΑΚ: Ψήφισμα για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσόστομου

Ο Νίκος Αναστασιάδης για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων