23/12/2020 23/12/2020 O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, κ. Σιλβέστρος, αποχαιρέτησε χθες με ένα ταπεινό σημείωμα στο facebook τον πατέρα, μέντορα και πυλώνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα, Αρχιερατικό Επίτροπο, Emmanuel Sekyewa, που εξεδήμησε εις Κύριον προχθές, 21 Δεκεμβρίου 2020… «Από το κρεβάτι του πόνου και εκ μέρους της Ιεράς Επισκοπής Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας θέλουμε...
23 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2020 - 14:53

«Χάσαμε έναν ταπεινό και φιλόχριστο ιερέα»

Διαδώστε:
«Χάσαμε έναν ταπεινό και φιλόχριστο ιερέα»

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, κ. Σιλβέστρος, αποχαιρέτησε χθες με ένα ταπεινό σημείωμα στο facebook τον πατέρα, μέντορα και πυλώνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα, Αρχιερατικό Επίτροπο, Emmanuel Sekyewa, που εξεδήμησε εις Κύριον προχθές, 21 Δεκεμβρίου 2020…

«Από το κρεβάτι του πόνου και εκ μέρους της Ιεράς Επισκοπής Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τηνεκδημία του αγαπημένου μας πατρός, μέντορα και εξαιρετικού πυλώνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την σπουδαία και ειλικρινή του αγάπη προς όλους. Η θυσία και ο ζήλος του όταν υπηρετούσε τον Κύριο, με υπακοή, υπομονή και αυταπάρνηση ενέπνεαν την ευλάβεια σε πολλούς που βρίσκονταν γύρω του και τους έκαναν να χαμογελούν.

Καθώς είμαστε ακόμα σε σοκ από την εκδημία του, καλώ όλους μας να προσευχηθούμε για την ειρηνική ανάπαυση της αγαπημένης του ψυχής και να ζητήσουμε από τον επουράνιο πατέρα μας να δίνει δύναμη στην οικογένειά του, τους ενορίτες, τους φίλους και ολόκληρο το ποίμνιο και την εκκλησία μας, καθώς και τον αγαπημένο μας Μητροπολίτη γι’ αυτή την αναντικατάστατη απώλεια.

Είθε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του και να είναι ελαφρύ και ευλογημένο το χώμα που θα τον σκεπάζει.
«Είθε η ευγενική ψυχή σου να συνεχίσει να ψέλνει με τους αγγέλους ύμνους στον Χριστό, για τον οποίον τόσο πολύ ήθελες να ψέλνεις. Αναπαύσου εν Κυρίω, αγαπητέ πατέρα Emmanuel Sekyewa. Θα σε θυμόμαστε για πάντα, όπως θα μας θυμάσαι κι εσύ.

+Επίσκοπος Σιλβέστρος Κισίτου»

Ο π. Εμμάνουελ ήταν Αρχιερατικός Επίτροπος στον Άγιο Νικόλαο της Namungoona κοντά στην Kampala, με ένα ποίμνιο περίπου 3.500 ατόμων. Ήταν θεολόγος και νυμφευμένος.  Κάλυπτε μια περιοχή τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων, με περισσότερους από 11 ιερείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων