19/10/2023 22/10/2023 Στην επίσημη αναγραφή του Αγίου Ραφαήλ, Επισκόπου Μπρούκλιν, καθώς και των Ιερομαρτύρων π. Νικολάου Χέσσε και του κατά σάρκα γιού του, π. Χαμπίμπ (Αγαπίου) Χέσσε, στο Αγιολόγιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, προέβη η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη Ι’...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2023 - 13:33

Tρεις αγιοκατατάξεις αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Tρεις αγιοκατατάξεις αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Στην επίσημη αναγραφή του Αγίου Ραφαήλ, Επισκόπου Μπρούκλιν, καθώς και των Ιερομαρτύρων π. Νικολάου Χέσσε και του κατά σάρκα γιού του, π. Χαμπίμπ (Αγαπίου) Χέσσε, στο Αγιολόγιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, προέβη η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη Ι’ εν μέσω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή μετά και τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ακολουθία του Αγιασμού τον οποίο τέλεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί σε προηγούμενες συναντήσεις του Πατριάρχη Αντιοχείας, μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος θα ασχοληθεί επίσης με το ζήτημα της οικογένειας και τις προκλήσεις τις οποίες αυτή αντιμετωπίζει.

 

Ο βίος του Αγίου Ραφαήλ, Επισκόπου Μπρούκλιν

Ο Άγιος Ραφαήλ γεννήθηκε στη Συρία το έτος 1860 μ.Χ. από ευσεβείς γονείς, τον Μιχαήλ Χαβαβίνυ και τη Μάριαμ, θυγατέρα του ιερέως της Δαμασκού. Την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων του 1861 μ.Χ. βαπτίσθηκε και ονομάσθηκε Ραφαήλ.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και χειροτονήθηκε Διάκονος στις 8 Δεκεμβρίου του 1885 μ.Χ. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου. Με την ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας Σίλβεστρου, Διευθυντή της Ακαδημίας και ένα μήνα αργότερα έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Μόσχας Ιωαννίκιο. Ως Πρεσβύτερος πλέον ανέλαβε καθήκοντα Εξάρχου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Ρωσία.

Ο ιεραποστολικός ζήλος οδήγησε τα βήματά του στην Αμερική. Έφθασε στη Νέα Υόρκη στις 2 Νοεμβρίου 1895 μ.Χ. και ανέλαβε ως βοηθός του Επισκόπου Νικολάου. Ανέλαβε σημαντικό ιεραποστολικό έργο και ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεολογικών βιβλίων καθώς και με την ανέγερση νέων ναών.

Το έτος 1903 μ.Χ. η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας τον εξέλεξε Επίσκοπο Μπρούκλιν και του ανέθεσε το ιεραποστολικό έργο στη Βόρειο Αμερική.

Ο Άγιος εκοιμήθη εν ειρήνη το έτος 1915 μ.Χ.

Η μνήμη του Αγίου Ραφαήλ, Επισκόπου Μπρούκλιν τιμάται στις 27 Φεβρουαρίου.

 

Οι Ιερομάρτυρες, πατέρας π. Νικόλας Χέσσε και ο κατά σάρκα γιός του π. Χαμπίμπ (Αγάπιος) Χέσσε

Πρόκειται για δύο Δαμασκηνούς ιερείς που μαρτύρησαν για την πίστη τους τον περασμένο αιώνα. Ο π. Νικόλαος μαρτύρησε το 1916 στη Μερσίνη της Τουρκίας και ο κατά σάρκα γιος του, π. Χαμπίμπ, μαρτύρησε το 1948 στο Όρος Ερμών.

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποφάσισε όπως η μνήμη τους να τιμάται στις 16 Ιουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων