01/06/2020 01/06/2020 Μήνυμα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Παιδιού που εορτάζεται την 1η Ιουνίου απέστειλε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος “Τα παιδιά είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε κάθε άτομο, σε κάθε οικογένεια και σε κάθε έθνος. Είναι ευλογία τόσο για τους γονείς όσο και για ολόκληρη την κοινωνία μας” αναφέρει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας....
01 Ιουνίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 10:59

Πατρ. Βουλγαρίας: Να έχουμε την αγνότητα των παιδιών

Διαδώστε:
Πατρ. Βουλγαρίας: Να έχουμε την αγνότητα των παιδιών

Μήνυμα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Παιδιού που εορτάζεται την 1η Ιουνίου απέστειλε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος

“Τα παιδιά είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε κάθε άτομο, σε κάθε οικογένεια και σε κάθε έθνος. Είναι ευλογία τόσο για τους γονείς όσο και για ολόκληρη την κοινωνία μας” αναφέρει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
“Για εμάς, ως Χριστιανοί και παιδιά της ιερής Εκκλησίας του Χριστού, τα παιδιά είναι η εικόνα της αγνότητας και της αθωότητας, για την οποία ο Κύριος μας καλεί να αγωνιζόμαστε καθημερινά” τονίζει ο Μακαριώτατος και υπενθυμίζει τα λόγια του Ιησού: “Αμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ στραφῆτε καὶ γένησθε ὡς τὰ παιδία, οὐ μὴ εἰσέλθητε εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν”.
“Αυτά τα λόγια του Ιησού, που ελέχθησαν πριν από δύο χιλιετίες, διατηρούν την πίστη και την εγκυρότητά τους για εμάς σήμερα, επειδή περιέχουν αιώνια και αμετάβλητη αλήθεια”.

“Ας κρατήσουμε τα παιδιά της Βουλγαρίας καθαρά και αμόλυντα, ας τα φροντίσουμε όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά, ας τα εκπαιδεύσουμε στην αλήθεια του Θεού και με τον τρόπο του Θεού, στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας” καταλήγει ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων