13/01/2020 13/01/2020 Απολογισμό των πεπραγμένων, αλλά και σχέδιο για το μέλλον συνέστησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο εκτενές μήνυμά του για την αυγή της νέας χρονιάς. Μεταξύ άλλων τόνισε: Με πίστη στον Παντοδύναμο Θεό και με ελπίδα στην καλή του σκέψη, αφήνουμε ένα ακόμη έτος της πλούσιας ιστορίας μας για να εισέλθουμε στην επόμενη χρονιά...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 21:09

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την είσοδο του νέου έτους

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την είσοδο του νέου έτους

Απολογισμό των πεπραγμένων, αλλά και σχέδιο για το μέλλον συνέστησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο εκτενές μήνυμά του για την αυγή της νέας χρονιάς. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Με πίστη στον Παντοδύναμο Θεό και με ελπίδα στην καλή του σκέψη, αφήνουμε ένα ακόμη έτος της πλούσιας ιστορίας μας για να εισέλθουμε στην επόμενη χρονιά με καθαρή καρδιά, χαρά και ελπίδα για την κοινωνική ευημερία. , για την ειρήνη και την ευημερία των αγαπημένων μας ανθρώπων και της όμορφης πατρίδας μας.

Στο κατώφλι μεταξύ της παλαιάς και νέας χρονιάς, αναπόφευκτα καλούμαστε να καταγράψουμε τόσο αυτά που έχουν επιτευχθεί όσο και τα σχέδια για το μέλλον. Απολαμβάνουμε τις επιτυχίες μας, αλλά αναλογιζόμαστε όλα αυτά που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα και που για τον έναν ή τον άλλο λόγο αποτύχαμε. Γνωρίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι στην θνητότητά μας και, ως εκ τούτου, ζητούμε από τον Θεό να μας ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο στις καλές μας προσπάθειες. Διότι χωρίς Αυτόν, όπως μαρτυρεί ο ίδιος στο Ευαγγέλιο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτός είναι το αμπέλι και εμείς είμαστε τα ραβδιά. Επομένως, όλο και πιο προσεκτικά παραμένουμε σε Κείνον και τηρούμε τις εντολές Του (Ιωάννης 15: 5).

Με την προσδοκία ότι η έλευση του Νέου Έτους θα μας εμπνεύσει να δουλέψουμε ακόμα πιο επιμελώς, να είμαστε και να δρούμε πρώτα απ’ όλα για τη δόξα του Θεού και μαζί με αυτό για την μεγαλύτερη άνοδο της Ιεράς Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και αγαπημένης μας Μητέρας. Αυτή είναι η εντολή του Θεού προς εμάς, αυτό είναι το παράδειγμα και αυτή είναι η διαθήκη που έχει απομείνει επί αιώνες από όλους τους άξιους προγόνους μας, που εργάστηκαν επιμελώς και έδωσαν όλη τους τη δύναμη για την Εκκλησία και την Πατρίδα τους.

Η χάρη, η ειρήνη και η αγάπη του Κυρίου και του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού να είναι μαζί μας!

Πολλά και ευλογημένα χρόνια!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων