14/03/2024 14/03/2024 Τρισάγιο ενώπιον της σορού του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου τελέστηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στη Σόφια.  Λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, Ιεράρχες της Βουλγαρικής Εκκλησίας ασπάστηκαν τη σορό του Προκαθημένου ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 79 ετών. Της ακολουθίας προέστη ο...
14 Μαρτίου, 2024 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 14:24

Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρισάγιο ενώπιον της σορού του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου τελέστηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στη Σόφια. 

Λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, Ιεράρχες της Βουλγαρικής Εκκλησίας ασπάστηκαν τη σορό του Προκαθημένου ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 79 ετών. Της ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Βάρνας κ. Ιωάννης. Συγχροροστάτησαν Αρχιερείς της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ιερείς και λαϊκοί ξεκίνησαν να προσκυνούν τη σορό του Πατριάρχη Νεοφύτου. Η Βουλγαρία θρηνεί για την εκδημία του Πατριάρχη, ενώ σε όλους τους ναούς της χώρας τελέστηκαν τρισάγια για την ανάπαυση της ψυχής του.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η σορός του μακαριστού Πατριάρχη μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας το οποίο βρίσκεται εντός της Μητρόπολης Σόφιας. 

Η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την εκδημία του πνευματικού της πατέρα, ο οποίος, όπως τονίζεται, στην 11χρονη παραμονή του στο πηδάλιο της Βουλγαρικής Εκκλησίας αναδείχθηκε σε άξιο διάδοχο των προκατόχων του ενισχύοντας το έργο της Τοπικής Εκκλησίας.

Φωτογραφίες: bta.bg

Διαβάστε επίσης: 

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας θρηνεί για τον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο

Φιλιππουπόλεως Νικόλαος: “Θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία που προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη”

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στη Σόφια έφτασε η σορός του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τους μακαριστούς Πατριάρχη Βουλγαρίας και Επίσκοπο Ευκαρπίας

Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων