28/10/2022 28/10/2022 Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’, υποδέχθηκε τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στη Γεωργία κ. Mark Clayton. Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε τις πολύπλευρες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στη Γεωργία και τον κόσμο. Ο Μακαριώτατος θυμήθηκε την επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία, τη συνάντηση του με...
28 Οκτωβρίου, 2022 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 16:35

Συνάντηση Πατριάρχη Γεωργίας με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Τιφλίδα

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Γεωργίας με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Τιφλίδα

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’, υποδέχθηκε τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στη Γεωργία κ. Mark Clayton. Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε τις πολύπλευρες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στη Γεωργία και τον κόσμο.

Ο Μακαριώτατος θυμήθηκε την επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία, τη συνάντηση του με την τότε Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, και εξέφρασε για άλλη μια φορά τη θλίψη του για τον θάνατο της Βασίλισσας.
Ο κ. Mark Clayton ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή και σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία της εν Γεωργίας Ορθόδοξης Εκκλησίας και της συμβολής του Μακαριωτάτου για τη διατήρηση της ειρήνης στη χώρα και την ενίσχυση του έθνους.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και ότι θα κάνει τα πάντα για την περαιτέρω προσέγγιση των χωρών και των λαών μας.

 

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchate.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων