05/02/2023 05/02/2023 Ακόμη μία επίθεση σημειώθηκε στα Ιεροσόλυμα με στόχο τα πανάγια προσκυνήματα των Χριστιανών. Η επίθεση σημειώθηκε στο παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως – “Chapel of Frangelation”, που βρίσκεται πλησίον του Πραιτωρίου, και αποτελεί παρεκκλήσιο των Λατίνων εντός του συγκροτήματος του Πανάγιου Τάφου. Ως συμπαράσταση για την επίθεση και προσβολή του παρεκκλησίου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 9:19

Επίθεση δέχθηκε το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Επίθεση δέχθηκε το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως στα Ιεροσόλυμα

Ακόμη μία επίθεση σημειώθηκε στα Ιεροσόλυμα με στόχο τα πανάγια προσκυνήματα των Χριστιανών.

Η επίθεση σημειώθηκε στο παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως – “Chapel of Frangelation”, που βρίσκεται πλησίον του Πραιτωρίου, και αποτελεί παρεκκλήσιο των Λατίνων εντός του συγκροτήματος του Πανάγιου Τάφου.

Ως συμπαράσταση για την επίθεση και προσβολή του παρεκκλησίου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρριψη και θραύση της εικόνας του Εσταυρωμένου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος επισκέφθηκε το παρεκκλήσιο και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός.

Οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα με τους ηγέτες των χριστιανικών δογμάτων και ομολογιών στην Αγία Γη να απευθύνουν εκκλήσεις προς τους διεθνείς φορείς για την προστασία της από αιώνων παρουσίας των Χριστιανών στα μέρη όπου περπάτησε ο Χριστός.

Πριν λίγες ημέρες από το βήμα της ετήσιας Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής για τη Θρησκευτική Ελευθερία που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας κατήγγειλε τον αυξανόμενο κύκλο βίας τονίζοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο η διεθνής κοινότητα να διασφαλίσει την ζωντανή παρουσία των χριστιανών στους Αγίους Τόπους.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία στην Ουάσιγκτον για τον αυξανόμενο κύκλο βίας στους Αγίους Τόπους – Ψηλά στην ατζέντα της Ελλάδας το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Καταδικάζουν τον κύκλο βίας στους Αγίους Τόπους οι ηγέτες των χριστιανικών κοινοτήτων στην Ιερουσαλήμ

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει νέο περιστατικό επίθεσης κατά Χριστιανών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων