15/10/2018 15/10/2018 Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Μινσκ, όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τη Λευκορωσίας BelTA, ο κ. Λουκασένκο, μετά τη συζήτηση που είχε με τον Πατριάχη, συναντήθηκε με τα μέλη...
15 Οκτωβρίου, 2018 - 14:31

Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Μινσκ, όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τη Λευκορωσίας BelTA, ο κ. Λουκασένκο, μετά τη συζήτηση που είχε με τον Πατριάχη, συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου .

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, αμέσως μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Λουκασένκο τους διαβεβαίωσε ότι, ανεξαρτήτως του πως θα εξελιχθεί η κατάσταση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί η ενότητας των Ορθοδόξων.

“Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα αποτραπούν οι ανταγωνιστικές συγκρούσεις των Ορθοδόξων Χριστιανών, στην ειρηνική και ήρεμη Λευκορωσία ” δήλωσε ο κ. Λουκσένκο και πρόσθεσε: “Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε το κράτος μας και το λαό μας στην ορθόδοξη πίστη του, γι ‘αυτό είπα ότι το σχίσμα δεν είναι για εμάς και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ενότητά μας”.
Ο Λευκορώσος Πρόεδρος κατέληξε λέγοντας ότι “ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και δικαστής”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων