10/04/2021 10/04/2021 Τα συλλυπητήρια του για το χαμό του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β’. Ο Μακαριώτατος στάθηκε στην αγάπη του πρίγκιπα για την ορθοδοξία και ευχήθηκε ο ελεήμων Θεός να ελεήσει την ψυχή του και να παρηγορεί όσους θρηνούν την απώλειά του. Ακολουθεί η επιστολή...
10 Απριλίου, 2021 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2021 - 15:54

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας στη βασίλισσα Ελισάβετ

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας στη βασίλισσα Ελισάβετ

Τα συλλυπητήρια του για το χαμό του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β’.

Ο Μακαριώτατος στάθηκε στην αγάπη του πρίγκιπα για την ορθοδοξία και ευχήθηκε ο ελεήμων Θεός να ελεήσει την ψυχή του και να παρηγορεί όσους θρηνούν την απώλειά του.

Ακολουθεί η επιστολή του:

Προς την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας

Μεγαλειοτάτη!

Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του συζύγου σας, του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην Αυτού Μεγαλειότητά σας και μέσω του προσώπου σας σε ολόκληρο τον Βρετανικό λαό.

Μια ολόκληρη εποχή αντικατοπτρίζεται στη μοίρα του Πρίγκιπα. Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής γραμμής της δυναστείας του Όλντενμπουργκ, η Αυτού Βασιλική Υψηλότης έτρεφε θερμά αισθήματα για τον Ορθόδοξο πολιτισμό και τις παραδόσεις και ήταν ένα από τα επίτιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Φίλοι του Αγίου Όρους». Ο Πρίγκιπας Φίλιππος ενδιαφερόταν έντονα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας, την οποία επισκέφτηκε επανειλημμένα.

Είθε ο Κύριος να είναι ελεήμων με την ψυχή του αποθανόντος και να παρηγορήσει όλους όσοι θρηνούν για αυτήν την απώλεια.

Με ειλικρινά συλλυπητήρια

+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων