16/09/2022 16/09/2022 Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νούρ Σουλτάν, στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών. Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας του Καζακστάν Kασίμ Τοκάγιεφ. Περισσότερες από 100 αντιπροσωπείες από 50 χώρες του κόσμου συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου, το θέμα του οποίου...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 11:33

Ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών

Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νούρ Σουλτάν, στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας του Καζακστάν Kασίμ Τοκάγιεφ. Περισσότερες από 100 αντιπροσωπείες από 50 χώρες του κόσμου συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου, το θέμα του οποίου ήταν «Ο ρόλος των ηγετών των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη της ανθρωπότητας στη μεταπανδημική περίοδο».

Τα αποτελέσματα

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της διήμερης εκδήλωσης, ο Καζάκος Πρόεδρος σημείωσε: «Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο – να καθιερώσουμε αρμονία μεταξύ των πολιτισμών, να ενισχύσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Πολλές σημαντικές ιδέες και ουσιαστικές ομιλίες εκφράστηκαν σε αυτό το Συνέδριο. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα συμβάλουν στις προσπάθειές μας να οικοδομήσουμε έναν αρμονικό κόσμο. Ευχαριστώ τις θρησκευτικές προσωπικότητες, τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών που στήριξαν την πρωτοβουλία μας παίρνοντας μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου. Εκφράζω επίσης την ευγνωμοσύνη μου στους διπλωμάτες, τους εθελοντές, τους δημοσιογράφους και όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση και την κάλυψη του φόρουμ».

Τοκάγιεφ: Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια καμπή της ιστορίας

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν τόνισε ότι το Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών πραγματοποιήθηκε σε μια καμπή της ιστορίας. Στο πλαίσιο της αυξανόμενης γεωστρατηγικής αναταραχής του κόσμου μετά την πανδημία, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπτυχθούν νέες προσεγγίσεις για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ομιλία του, ο ηγέτης του Καζακστάν χαρακτήρισε επείγον να βρεθούν τρόποι για να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης και της πνευματικής και ηθικής προόδου.

Μεγάλη προσοχή στην ομιλία δόθηκε στο τελικό έγγραφο του Συνεδρίου. Ο Πρόεδρος είπε ότι εγκρίθηκε μια ουσιαστική και βαθιά επεξεργασμένη δήλωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το σημαντικό έγγραφο καλύπτει θεμελιώδη ζητήματα και μπορεί να γίνει οδηγός για κυβερνήσεις, πολιτικούς ηγέτες και διεθνείς οργανισμούς. «Κοινό μας καθήκον είναι να προωθούμε με συνέπεια τις εννοιολογικές διατάξεις και ιδέες της Διακήρυξης. Πιστεύω επίσης ότι είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μια Αντίληψη για την Ανάπτυξη του Συνεδρίου των Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών για το 2023-2033. Η ιδέα πρέπει να αντικατοπτρίζει συγκεκριμένα βήματα και στάδια περαιτέρω ενίσχυσης της επιρροής του φόρουμ μας», ανέφερε.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Διαβάστε επίσης:

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Γερουσίας του Καζακστάν

Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία από τον Πατριάρχη Γεωργίας

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων