14/08/2021 14/08/2021 Ένα λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 35 επιβάτες, εξερράγη κοντά στο εμπορικό κέντρο Γκαλερί Τζίζοφ στο Βορονιέζ το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν 20. Οι ιερείς της επισκοπής Βορόνεζ βρέθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης, όπου διακομίσθησαν οι τραυματίες και τα θύματα. «Με την...
14 Αυγούστου, 2021 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 10:53

Στα νοσοκομεία του Βορόνεζ οι ιερείς μετά την έκρηξη

Διαδώστε:
Στα νοσοκομεία του Βορόνεζ οι ιερείς μετά την έκρηξη

Ένα λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 35 επιβάτες, εξερράγη κοντά στο εμπορικό κέντρο Γκαλερί Τζίζοφ στο Βορονιέζ το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν 20. Οι ιερείς της επισκοπής Βορόνεζ βρέθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης, όπου διακομίσθησαν οι τραυματίες και τα θύματα.

(AP Photo/Mark Lennihan)

«Με την ευλογία του Μητροπολίτη Βορόνεζ και Λισκύ Σεργίου, ένας ιερέας εφημερεύει σε κάθε ένα από αυτά τα νοσοκομεία, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με το προσωπικό του νοσοκομείου. Αυτοί είναι ο πατήρ Ανατόλι Επιφάνοφ στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Νο 1 και ο πατήρ Γεώργιος Ντούσκιν στο Νοσοκομείο Έκτακτης Ανάγκης 1. Οι ιερείς θα μείνουν και θα προσφέρουν πνευματική στήριξη στους τραυματίες μέχρι αυτοί να πάρουν εξιτήριο», δήλωσε ο πρωτοπρεσβύτερος Βιτάλι Νταβίντιουκ, επικεφαλής του κοινωνικού τμήματος της επισκοπής Βορόνεζ.

Στις 13 Αυγούστου, οι ιερείς της επισκοπής Βορόνεζ τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της έκρηξης. Έβαλαν λουλούδια στη στάση του λεωφορείου και έψαλλαν το «Αιώνια η μνήμη».

Ο κυβερνήτης της περιοχής Βορόνεζ, Αλεξάντερ Γκούσεφ, δήλωσε ότι οι οικογένειες των νεκρών από την έκρηξη θα λάβουν ένα εκατομμύριο ρούβλια από τον περιφερειακό προϋπολογισμό. Οι σοβαρά τραυματίες θα λάβουν 500 χιλιάδες ρούβλια το καθένα. Ο κυβερνήτης υποσχέθηκε, επίσης, να μελετήσει την ιστορία του καθενός από τα θύματα, προκειμένου να λάβει μια απόφαση σχετικά με την ανάγκη πρόσθετης υλικής υποστήριξης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων