15/10/2020 15/10/2020 Η Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Όλγα Μπορίσοβνα Λιουμπίμοβα, η οποία βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Πσκοφ, και ο Α’ αντιπρόεδρος του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Ανατόλιεβιτς Τουρτσάκ, επισκέφθηκαν χθες την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πσκοφ. Συνοδευόμενοι από τον Ηγούμενο της Μονής, Μητροπολίτη Πσκοφ και Πορχόφ κ. Τύχωνα,...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 13:32

Στη Μονή Κοιμήσεως στο Πσκοφ η Ρωσίδα Υπ. Πολιτισμού

Διαδώστε:
Στη Μονή Κοιμήσεως στο Πσκοφ η Ρωσίδα Υπ. Πολιτισμού

Η Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Όλγα Μπορίσοβνα Λιουμπίμοβα, η οποία βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Πσκοφ, και ο Α’ αντιπρόεδρος του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Ανατόλιεβιτς Τουρτσάκ, επισκέφθηκαν χθες την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πσκοφ.

Συνοδευόμενοι από τον Ηγούμενο της Μονής, Μητροπολίτη Πσκοφ και Πορχόφ κ. Τύχωνα, οι υψηλοί φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τα θεία σπήλαια (όπως ονομάζονται στη Ρωσία) και τους ναούς της Κοιμήσεως και της Μονής Σρετένσκι, ενώ προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου Συμεών του Πσκοφ.

Ο Ηγούμενος της Μονής ενημέρωσε την Υπουργό Πολιτισμού και τον Αντιπρόεδρο για το έργο ενός νέου υπόγειου ναού εντός της Μονής των σπηλαίων του Πσκοφ καθώς και για την τρέχουσα ανοικοδόμηση των εκκλησιών Κοιμήσεως και Σρετένσκι.

Όταν επισκέφτηκε τα ιερά σπήλαια, ο Αντρέι Ανατόλιεβιτς σημείωσε ότι η θερμοκρασία μέσα στα σπήλαια μειώθηκε σημαντικά και η άμμος στους τοίχους έγινε λιγότερο χαλαρή, κάτι που σχετίζεται άμεσα με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο μοναστήρι.

Προς το παρόν, οι εργασίες πλησιάζουν στην αποστράγγιση και την ενίσχυση των πλαγιών του λόφου και την εγκατάσταση νέων συστημάτων αποχέτευσης.

Ο Σεβασμιώτατος επιβεβαίωσε ότι πριν την έναρξη των εργασιών, η θερμοκρασία στα σπήλαια ήταν στους 15 βαθμούς, αλλά τώρα έπεσε στους 7-8, κάτι που γενικά είναι εντός του κανονισμού.

Πηγή: pravoslavie.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων