13/04/2022 13/04/2022 Μεγάλη είναι η συμβολή της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ενίσχυση των Νοσοκομείων της χώρας με ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα αλλά και στην παροχή πνευματικής υποστήριξης στους ιατρούς και τους ασθενείς. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Σημαντική δωρεά στο Νεογνολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Επειγόντων Περιστατικών του Μπακάου Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν και Μπακάου, προσέφερε τη Δευτέρα, 11...
13 Απριλίου, 2022 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 14:20

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία ενισχύει τα Νοσοκομεία της χώρας

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία ενισχύει τα Νοσοκομεία της χώρας

Μεγάλη είναι η συμβολή της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ενίσχυση των Νοσοκομείων της χώρας με ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα αλλά και στην παροχή πνευματικής υποστήριξης στους ιατρούς και τους ασθενείς.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σημαντική δωρεά στο Νεογνολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Επειγόντων Περιστατικών του Μπακάου

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν και Μπακάου, προσέφερε τη Δευτέρα, 11 Απριλίου, στο Νεογνολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Επειγόντων Περιστατικών του Μπακάου, ένα εγκεφαλικό-σωματικό οξύμετρο τύπου Masimo που αγοράστηκε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από 34 ενορίες της περιφέρειας Μπακάου.

Μετά τη δωρέα πακέτων αγάπης για μητέρες και νεογνά στα τέλη Μαρτίου, αγοράστηκε ένα εγκεφαλικό-σωματικό οξύμετρο αξίας 10.000 € στις αρχές του Απριλίου, το οποίο χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία για την επεξεργασία και την απόδοση αποτελεσμάτων με υψηλή ακρίβεια. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο οξύμετρο διαθέτει μη επεμβατικές τεχνολογίες, που συνήθως βρίσκονται σε πολλές ξεχωριστές συσκευές.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του ιατρικού προσωπικού: «Όταν γεννιέται ένα μωρό, πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε όλη τη Βασιλεία του Θεού στα χέρια μας. Είναι υπέροχο να έχουμε αυτή την επίγνωση: Δηλαδή ότι ολόκληρη η Βασιλεία του Θεού είναι συγκεντρωμένη σε ένα μωρό! (…) Είστε τα απλωμένα χέρια του Θεού σε αυτόν τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε επίγνωση της παρουσίας του Θεού, ειδικά σε ένα τμήμα σαν αυτό, όπου ο Θεός κάνει τη ζωή να ξεφυτρώνει στη γη»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Νοσοκομείου κ. George Adrian Popa, επεσήμανε ότι αυτή η συσκευή αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία ζωής για τα νεογέννητα.

Ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Καχούλ

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν πρόσφερε στους εκπροσώπους του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Καχούλ σημαντικές ποσότητες ιατρικού εξοπλισμού, παιδικές τροφές, 10 ειδικά στρώματα, βρεφικά κρεβάτια και ένα μικροσκόπιο.

Τα περισσότερα από τα προϊόντα προέρχονται από τον Ιατρικό Σύλλογο του Νοσοκομείου Άγιος Λουκάς της περιοχής Laslea, και από δωρεές από ενορίες όπως της Αρχιεπισκοπής Ιασίου.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στο Κέντρο «Άγιος Νεκτάριος» του Βουκουρεστίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ημέρας παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για την υγεία, 7 Απριλίου, οι εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους, συνοδευόμενοι από γιατρούς και βοηθούς του Ογκολογικού Ινστιτούτου «Δρ. Alexandru Trestioreanu» του Βουκουρεστίου, επισκέφθηκαν τους ασθενείς από το Κέντρο Παρηγορητικής Φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος» στο Βουκουρέστι.

Οι εθελοντές προσέφεραν στους ασθενείς λουλούδια, ιερές εικόνες, βιβλία προσευχής και βιολογικά τρόφιμα.

Ο συντονιστής των εθελοντών Dănuț Prună δήλωσε στο ziarullumina: «Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλους μας, μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της συμμετοχής μας στην υποστήριξη του συστήματος υγείας. Θέλαμε να είμαστε παρόντες στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος» για να μεταφέρουμε τόσο στο προσωπικό όσο και στους ασθενείς το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι και ότι τους στηρίζουμε. Κάθε φορά που τους επισκεπτόμαστε, μας υποδέχονται με μεγάλη αγάπη. Η διευθύντρια αυτού του ιδρύματος, Adriana Căruntu, έχει μια καθόλου εύκολη αποστολή, αυτή του να φροντίζει ανθρώπους που έχουν πληγεί σκληρά από αυτή την αδυσώπητη ασθένεια, τον καρκίνο».

Η Δρ Raluca Ghionaru, σύμβουλος στο Ρουμανικό Ιατρικό Κολλέγιο, επαίνεσε την αφοσίωση με την οποία το προσωπικό του κέντρου φροντίζει για τους ασθενείς: «Παραδέχομαι ότι ποτέ δεν γιόρτασα την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με αυτόν τον τρόπο και είμαι βαθιά εντυπωσιασμένη από τη δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι εδώ . Η κοινωνία συχνά ξεχνά αυτούς που έχουν ανάγκη βοήθειας, ξεχνά αυτούς που έχουν περάσει από βάσανα. Η κοινωνία ξεχνά ακόμη ότι οι ασθενείς χρειάζονται υποστήριξη όχι μόνο από ιατρική άποψη, αλλά και από κοινωνική και πνευματική».

Η διευθύντρια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος», Adriana Căruntu, έδωσε λεπτομέρειες για τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας: «Η σημερινή δράση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Το φετινό θέμα είναι «Ο πλανήτης μας – η υγεία μας». Ακόμη περισσότερο μπορούμε να πούμε ότι το 2022 πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την υγεία. Πρέπει να στηρίξουμε περισσότερο την υγεία μας, γιατί βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα από τη μια χρονιά στην άλλη. Το μήνυμά μου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι να καλέσω τα μέλη της κοινότητας να εμπλακούν περισσότερο στον τομέα της υγείας, να στηρίξουν τα ιατρικά κέντρα».

Το κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος» παρέχει υπηρεσίες σε ενήλικες ασθενείς με καρκίνο που είναι σε τελικό στάδιο, απαραίτητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Διαβάστε ακόμη:

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και άπορων οικογενειών

Οικολογικές και φιλανθρωπικές δράσεις για μητέρες και εγκυμονούσες

Ρουμανία: Δημιουργικές δραστηριότητες για πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ρουμανία: Δέματα αγάπης σε 626 Ουκρανούς πρόσφυγες της Μολδαβίας

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων