11/04/2022 11/04/2022 Η εν Ρουμανία Εκκλησία εντείνει την ανθρωπιστική της δράση για την παροχή δεμάτων αγάπης στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που καταφεύγουν προσωρινά ή μόνιμα είτε στη Ρουμανία είτε στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και το έργο της Εκκλησίας για την υποστήριξη άπορων οικογενειών είτε οικογενειών των οποίων τα μέλη πάσχουν από ανίατη ασθένεια. Της...
11 Απριλίου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 17:53

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και άπορων οικογενειών

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και άπορων οικογενειών

Η εν Ρουμανία Εκκλησία εντείνει την ανθρωπιστική της δράση για την παροχή δεμάτων αγάπης στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που καταφεύγουν προσωρινά ή μόνιμα είτε στη Ρουμανία είτε στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και το έργο της Εκκλησίας για την υποστήριξη άπορων οικογενειών είτε οικογενειών των οποίων τα μέλη πάσχουν από ανίατη ασθένεια.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

  • Οι νέοι από την Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως πρόσφεραν βοήθεια σε 30 οικογένειες από την κομητεία Γκαλάτι

Οι εθελοντές του Συλλόγου Ρουμάνων Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών (ASCOR ) από το Γκαλάτι διοργάνωσαν την Κυριακή Ε’ Νηστειών μια κοινωνική-φιλανθρωπική δράση μέσω της οποίας πρόσφεραν βοήθεια σε 30 οικογένειες με μειωμένο εισόδημα από το Μπρανέστι (Brănești).

Η βοήθεια περιελάμβανε μη ευπαθή τρόφιμα, προϊόντα προσωπικής περιποίησης, καθαριστικά, απορρυπαντικά, παιχνίδια και γλυκά συνολικού ύψους 5.000 λέι.

Οι συσκευασίες ετοιμάστηκαν και αποθηκεύτηκαν στο παρεκκλήσι «Τριών Ιεραρχών», στο Γκαλάτι.

Πριν από την έναρξη της κοινωνικής-φιλανθρωπικής δράσης, οι νέοι παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της ενορίας Brănești, όπου προσευχήθηκαν για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Μετά το τέλος του λειτουργικού προγράμματος, οι εθελοντές του ASCOR Γκαλάτι πήγαν και μοίρασαν την φιλανθρωπική βοήθεια που ετοιμάστηκε στους 60 ενήλικες και στα 40 παιδιά.

«Η χαρά που λάβαμε από τις ωφελούμενες οικογένειες ήταν μεγάλη όταν είδαν και ένιωσαν την αγάπη και την καλοσύνη των νεαρών Ορθοδόξων Χριστιανών αυτές τις ημέρες της προετοιμασίας για το Πάσχα», ανέφεραν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Κάτω Δουνάβεως.

Στην Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως διοργανώνονται τακτικά τέτοιες κοινωνικές-φιλανθρωπικές δραστηριότητες για την υποστήριξη και την παροχή βοήθειας οικονομικά μειονεκτούντων οικογενειών και ατόμων.

  • Φιλανθρωπική αποστολή στην ενορία Dăeni στην Τουλσέα

Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, η εκκλησία της Ενορίας Dăeni δέχθηκε την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τουλσέας κ. Βησσαρίωνα. Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με την ευκαιρία αυτή, ο Θεοφιλέστατος πλαισιώθηκε από ιερείς και διακόνους.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε το γεύμα και τις 150 συσκευασίες τροφίμων που παρασκευάστηκαν τόσο για τους πιστούς που συμμετέχουν στη λειτουργία όσο και για τους σχεδόν 40 άρρωστους ενορίτες στο πλαίσιο κοινωνικής δράσης που ξεκίνησε το 2013.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ακολουθία του αγιασμού της κατοικίας της οικογένειας ενός 8χρονου κοριτσιού το οποίο πάσχει από σπαστική τετραπάρεση. Με τη βοήθεια των εργατών του χωριού και της Ενορίας, οι εργασίες ανοικοδόμησης του σπιτιού ολοκληρώθηκαν κατά 80%.

Αυτή η φιλανθρωπική βοήθεια γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «Make Heaven from what you have», και με την υποστήριξη πιστών από την χώρα αλλά και από Ρουμάνους της διασποράς.

Στο τέλος της ακολουθίας του αγιασμού, ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στους εργάτες του χωριού διπλώματα ευγνωμοσύνης.

  • Η Αρχιεπισκοπή Μπουζαίου και Βρατσέας υποστηρίζει τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Μολδαβία

Η Αρχιεπισκοπή Μπουζαίου και Βρατσέας, μέσω του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής αλλά και τη φροντίδα της Κοινωνικής Αποστολής «Diaconia» της Μητροπολιτικής Εκκλησίας της Βεσσαραβίας, διοργάνωσε νέα μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για Ουκρανούς πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Η βοήθεια που μεταφέρθηκε στις 8 Απριλίου 2022 περιελάμβανε σημαντικές ποσότητες βασικών τροφίμων, προϊόντων μαγειρικής, ειδών υγιεινής και οικιακής χρήσης, συνολικού ύψους 285.172 λέι. Όλα αυτά αγοράστηκαν με κονδύλια του Επισκοπικού Κέντρου.

Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί που επέλεξαν να μείνουν στο Μπουζάου, μετά από κάθε Θεία Λειτουργία που τελείται τις Κυριακές και τις αργίες, λαμβάνουν από ένα ζεστό γεύμα στην Κοινωνική Καντίνα «Φιλανθρωπία» από την Ενορία «Απόστολος Ανδρέας».

Αυτή η ανθρωπιστική δράση εντάσσεται στις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής Μπουζαίου και Βρατσέας για την υποστήριξη Ουκρανών προσφύγων στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως σήμερα, η Αρχιεπισκοπή έχει προσφέρει βοήθεια ύψους 564.646 λέι σε Ουκρανούς πρόσφυγες

 

Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Buzău και Vrancea/ Arhiepiscopia Dunării de Jos/ basilica/ziarullumina

Διαβάστε ακόμη:

Ρουμανίας Δανιήλ: Με νηστεία και προσευχή ο άνθρωπος αδειάζει από τον εγωιστικό εαυτό του

Έβδομο ανθρωπιστικό φορτίο στην Ουκρανία από Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων