27/01/2022 27/01/2022 Η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή «Ιλάριον Φέλεα» του Πανεπιστημίου «Αουρέλ Βλάικου» του Αράντ κλείνει φέτος τα 200 χρόνια. Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Θεολογικής σχολής αφορά όχι μόνο την ακαδημαϊκή και θρησκευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την πόλη, η οποία να υπερηφανεύεται για την ύπαρξη της πρώτης Θεολογικής Σχολής στην Τρανσυλβανία,...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 18:19

Η Θεολογική Σχολή του Αράντ κλείνει 200 χρόνια λειτουργίας

Διαδώστε:
Η Θεολογική Σχολή του Αράντ κλείνει 200 χρόνια λειτουργίας

Η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή «Ιλάριον Φέλεα» του Πανεπιστημίου «Αουρέλ Βλάικου» του Αράντ κλείνει φέτος τα 200 χρόνια. Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Θεολογικής σχολής αφορά όχι μόνο την ακαδημαϊκή και θρησκευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την πόλη, η οποία να υπερηφανεύεται για την ύπαρξη της πρώτης Θεολογικής Σχολής στην Τρανσυλβανία, που ιδρύθηκε το 1822.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Για τον εορτασμό αυτής της ξεχωριστής χρονιάς, η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αράντ και το Πανεπιστήμιο ” Αουρέλ Βλάικου”, διοργανώνει μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, συμπόσια, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες.

Με την ευκαιρία αυτή, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ramona Lile δήλωσε: «Η συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αράντ μας τιμά και μας δίνει σιγουριά ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της θεολογικής εκπαίδευσης σε αυτό το μέρος της χώρας. Θέλουμε οι σημερινοί νέοι να έχουν σταθερά σημεία αναφοράς που θα τους δίνουν εμπιστοσύνη στο μέλλον. Είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τη θεολογική σχολή του Αράντ, στην οποία καλούμαστε να ευχαριστήσουμε τους προδρόμους μας, να ευχαριστήσουμε όσους συμμετέχουν στην ανάπτυξή της σήμερα και να είμαστε σίγουροι για το μέλλον που περιμένει τα παιδιά μας».

Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Παλαιό Καθεδρικό Ναό του Αράντ. Στη συνέχεια, στην Αίθουσα της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο Αράντ θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική-εκκλησιαστική εορτή προς τιμή των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Με την ευκαιρία αυτή θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια φόρου τιμής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων