11/02/2022 11/02/2022 Η Μητρόπολη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμούρες κατά την ετήσια αξιολόγηση του φιλανθρωπικού της έργου για το 2021, ανακοίνωσε ότι πάνω από 18.352.363 ρουμάνικα λέι αποδόθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς από τους οποίους επωφελήθηκαν 17.324 άτομα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Οι εκθέσεις που παρουσιάστηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κατά τη συνεδρίαση Επισκόπων, έδειξε ότι το φιλανθρωπικό...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 21:03

Μητρόπολη Κλουζ: Πάνω από 18 εκατ. λέι προσφέρθηκαν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες το 2021

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κλουζ: Πάνω από 18 εκατ. λέι προσφέρθηκαν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες το 2021

Η Μητρόπολη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμούρες κατά την ετήσια αξιολόγηση του φιλανθρωπικού της έργου για το 2021, ανακοίνωσε ότι πάνω από 18.352.363 ρουμάνικα λέι αποδόθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς από τους οποίους επωφελήθηκαν 17.324 άτομα.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οι εκθέσεις που παρουσιάστηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κατά τη συνεδρίαση Επισκόπων, έδειξε ότι το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης ανήλθε στα 18 εκατομμύρια ρουμάνικα λέι. Επί του παρόντος η Μητρόπολη έχει εν εξελίξει 55 κοινωνικά έργα, μεταξύ των οποίων η συνέχιση των έργων αποκατάστασης των ψηφιδωτών στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό, τα έργα στο Κοινωνικό Ιεραποστολικό Κέντρο «Sfântul Apostol Andrei» στο Κλουζ-Ναπόκα, η ολοκλήρωση των εργασιών στο Κέντρο Νέων Câmpeneşti, το άνοιγμα ενός Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Μπιστρίτσα, η ολοκλήρωση του Παιδικού Οικισμού «Sfântul Siluan Athonitul» Dorolea, το άνοιγμα του φούρνου Artos, η ολοκλήρωση των εργασιών στον ιερατικό κοιτώνα, και η ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης στην εκκλησία του ιστορικού μνημείου από το Lujerdiu, που ιδρύθηκε από τον Mihai Viteazul.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την 3η κατηχητική εκπαίδευση με τίτλο «οι ιερείς για τους νέους» διοργάνωσε η Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ στην κομητεία Σάτου Μάρε, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με καλεσμένους που γνωρίζουν τις προσδοκίες και τις ανάγκες της σημερινής νεολαίας, καθώς και τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Ακόμη, ολοκληρώθηκε το κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος» στο Κλουζ , το οποίο αποτελεί ένα ιατροκοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής Βάντ, Φελεάκ και Κλούζ. Η κατασκευή του οικισμού ξεκίνησε το 2009 από τον π Vasile Flueraş, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε επί Μητροπολίτη Κλουζ κ. Αντρέα. Το κέντρο αγιάστηκε και εγκαινιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Επισκοπή Μαραμούρες: Στο προσκήνιο η ποιμαντική φροντίδα νέων

Η συνεισφορά της Ρουμάνικης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Ρουμανία: Η θεμελιώδης υποχρέωση κάθε μητέρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων