28/03/2024 28/03/2024 Σε επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα και είχε ως αποτέλεσμα 143 άνθρωποι να σκοτωθούν σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό. Επίσης στην επιστολή...
28 Μαρτίου, 2024 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2024 - 21:44

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Σε επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα και είχε ως αποτέλεσμα 143 άνθρωποι να σκοτωθούν σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό.

Επίσης στην επιστολή του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας επισημαίνει πως «η φονική βία γίνεται όλο και περισσότερο διαδεδομένη στη σύγχρονη κοινωνία και έρχεται σε σύγκρουση με το ιερό δώρο της ζωής που προέρχεται από τον Θεό».

Αναλυτικά η επιστολή του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ:

«Μακαριώτατε!

Μας στενοχώρησε βαθύτατα η είδηση ​​της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στη Μόσχα, όπου σκοτώθηκαν 143 άτομα.

Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε ότι η φονική βία γίνεται όλο και περισσότερο διαδεδομένη στη σύγχρονη κοινωνία και έρχεται σε σύγκρουση με το ιερό δώρο της ζωής που προέρχεται από τον Θεό.

Σε αυτές τις θλιβερές μέρες, προσευχόμαστε ο πολυεύσπλαχνος Κύριος να αναπαύσει εν ειρήνη και να αγκαλιάσει τις ψυχές όσων απεβίωσαν ως αποτέλεσμα αυτής της τραγωδίας και να προσφέρει ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και παρηγοριά στις θλιμμένες οικογένειες υπό το φως της Αναστάσεως του Χριστού που νίκησε τον θάνατο.

Με αδελφική αγάπη εν Κυρίω ημών Ιησού Χριστώ

+ΔΑΝΙΗΛ, Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

Την θλίψη τους και την αμέριστη συμπαράσταση προς τον Ρωσικό λαό εξέφρασαν και άλλοι Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονισμένος ο Πατριάρχης Κύριλλος για το μακελειό στη Μόσχα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Συλλυπητήρια στον Ρωσικό λαό

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα – Κυριακή της Ορθοδοξίας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιοχείας Ιωάννη προς τον Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σερβίας Πορφυρίου προς Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα – «Συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος»

Ο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβος για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Ο Ορθόδοξος κόσμος καταδικάζει τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων