09/10/2023 09/10/2023 Με ανακοίνωσή της, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρει ότι είνα στο πλευρό των Ρουμάνων προσκυνητών στους Αγίους Τόπους και ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ισραήλ δρομολογείται ο επαναπατρισμός τους. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Το Πατριαρχείο έχει ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ, ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 15:03

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας για τους 800 προσκυνητές στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας για τους 800 προσκυνητές στους Αγίους Τόπους

Με ανακοίνωσή της, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρει ότι είνα στο πλευρό των Ρουμάνων προσκυνητών στους Αγίους Τόπους και ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ισραήλ δρομολογείται ο επαναπατρισμός τους.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το Πατριαρχείο έχει ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ, ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο ως “μια κοινωνική καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες όσον αφορά στον ανθρώπινο πόνο και στην απώλεια της ζωής εντελώς αθώων ανθρώπων. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική καταστροφή” (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης μέσω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ, το Πατριαρχείο Ρουμανίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Ρουμανική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, που συνέβαλαν σημαντικά στον συντονισμό των δραστηριοτήτων επαναπατρισμού Ρουμάνων προσκυνητών σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ.

Τα κεντρικά γραφεία της Αντιπροσωπείας του Ρουμανικού Πατριαρχείου στους Αγίους Τόπους της Ιερουσαλήμ και του Ρουμανικού οικισμού στην Ιεριχώ, που με τη σειρά τους ήταν σε μόνιμη επαφή με τη Ρουμανική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, ήταν τόποι καταφυγής και υποστήριξης για τις ομάδες προσκυνητών“, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι όσοι επέστρεψαν είναι σώοι και βρίσκονται ήδη στις οικίες τους. “Ήταν μέρος ομάδων που ταξίδευαν οργανωμένα μέσω προσκυνηματικών πρακτορείων από διάφορες Επισκοπές: Βουκουρέστι, Κλουζ, Μαραμούρες, Ντέβα, Ολτένια, Βαλτσέα κ.λπ.“, όπως αναφέρεται.

“Τα 250 άτομα που ταξίδεψαν με το Basilica Travel Pilgrimage Agency του Πατριαρχείου Ρουμανίας επέστρεψαν στα σπίτια τους σε δύο ξεχωριστές ομάδες, το πρωί της Κυριακής (200 άτομα) και το βράδυ της Κυριακής (50 άτομα)”, τονίζεται.

Ως προς τους Ρουμάνους που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να επιστρέψουν στη χώρα, επισημαίνεται: “Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται στα ασφαλέστερα δυνατά μέρη (ένα γκρουπ είναι στην Ιορδανία) και θα επιστρέψουν με πτήσεις που απογειώνονται σύμφωνα με τις εγκρίσεις των ισραηλινών στρατιωτικών αρχών”.

Σημειώνεται ότι όλα τα προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που είναι προγραμματισμένα το επόμενο διάστημα θα ανασταλούν και θα αναβληθούν έως ότου αποκατασταθούν οι πλήρεις συνθήκες ασφαλείας στην επικράτεια του Κράτους του Ισραήλ.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας ευχαριστεί το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Ρουμανική Πρεσβεία στο Ισραήλ, ιδιαίτερα τον Πρέσβη Radu Ioanid, καθώς και τον Αρχιμανδρίτη π. Teofil Anăstăsoaie, για την υποδειγματική συνεργασία με τις τοπικές αρχές για τη διενέργεια των επιχειρήσεων επαναπατρισμού Ρουμάνων προσκυνητών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Έκκληση για ειρήνη, ενότητα και δικαιοσύνη από τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα

Ο Πατριάρχης Μόσχας προσεύχεται για την ταχεία λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης στους Αγίους Τόπους

Για τον πόλεμο Ισραήλ Γάζα μίλησε ο Ελενουπόλεως Ιωακείμ – Να ξαναστείλει ο Θεός την σκιά του πάνω στην Αγία Γη

Συγκλονίζει ο π. Παντελεήμων που επέστρεψε στην Κρήτη από το Ισραήλ – “Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή”

Υπουργείο Εξωτερικών: Δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για επαναπατρισμό 149 Ελλήνων επισκεπτών από Ισραήλ και Παλαιστίνη

Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων

Πηγή: Basilica (Iulian Dumitrascu)

Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων