26/01/2022 26/01/2022 Με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από το πογκρόμ που διαπράχθηκε κατά αθώων πολιτών στη Μπάτσκα τον Ιανουάριο του 1942, το Ιστορικό Αρχείο του Νόβι Σαντ ετοίμασε την έκθεση «Ογδόντα», η οποία παρουσιάζει ογδόντα βιογραφίες αθώων θυμάτων κατά την επιδρομή στο Νόβι Σαντ. Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Επισκοπής Μπάτσκας, προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 13:21

Έκθεση με 80 βιογραφίες θυμάτων της επιδρομής στο Νόβι Σαντ

Διαδώστε:
Έκθεση με 80 βιογραφίες θυμάτων της επιδρομής στο Νόβι Σαντ

Με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από το πογκρόμ που διαπράχθηκε κατά αθώων πολιτών στη Μπάτσκα τον Ιανουάριο του 1942, το Ιστορικό Αρχείο του Νόβι Σαντ ετοίμασε την έκθεση «Ογδόντα», η οποία παρουσιάζει ογδόντα βιογραφίες αθώων θυμάτων κατά την επιδρομή στο Νόβι Σαντ.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Επισκοπής Μπάτσκας, προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του φρικτού εγκλήματος, και να μην μείνουν στη λήθη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Νόβι Σαντ σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Νόβι Σαντ, η Επισκοπή Μπάτσκας και η οργάνωση «Terraforming» διοργάνωσε το πρόγραμμα «Ογδόντα χρόνια μετά – το μέλλον της μνήμης».

Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος, το Ιστορικό Αρχείο της Πόλης του Νόβι Σαντ ετοίμασε την έκθεση «Ογδόντα», η οποία παρουσιάζει ογδόντα βιογραφίες αθώων θυμάτων του πογκρόμ.

 

Διαβάστε περισσότερα για την επέτειο για τα θύματα της “επιδρομής στο Νόβι Σαντ” στο: Σερβίας Πορφύριος: Προσευχόμαστε για ειρήνη

Πηγή φωτγραφιών Информативна служба Епархије бачке

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων