12/06/2020 12/06/2020 Ελεύθερος αφέθηκε από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου ο Ιερέας της Εκκλησίας της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα ο οποίος είχε συλληφθεί χθες το βράδυ λόγω της προσευχής που πραγματοποίησε στον Ιερό Ναό. Η σύλληψη του Ιερέα π. Ντράγκαν Μιτρόβιτς αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Σημειώνεται, ότι αν και ο ιερέας...
12 Ιουνίου, 2020 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2020 - 21:41

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιερέας στην Ποντγκόριτσα

Διαδώστε:
Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιερέας στην Ποντγκόριτσα

Ελεύθερος αφέθηκε από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου ο Ιερέας της Εκκλησίας της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα ο οποίος είχε συλληφθεί χθες το βράδυ λόγω της προσευχής που πραγματοποίησε στον Ιερό Ναό. Η σύλληψη του Ιερέα π. Ντράγκαν Μιτρόβιτς αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Σημειώνεται, ότι αν και ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος, η αστυνομία άσκησε αμέσως μετά εκ νέου ποινική δίωξη εναντίον του.

Το μήνυμα του Επισκοπικού Συμβουλίου που διαβάστηκε μπροστά από την Εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού πριν την σύλληψη του Ιερέα αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου εγκατέλειψε τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον επίμαχο νόμο για την ελευθερία της θρησκείας.

«Οι τελευταίες εξελίξεις μας λένε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου έχει ουσιαστικά παραιτηθεί από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Επισκοπικό Συμβούλιο του Μαυροβουνίου αναφορικά με τις εξελίξεις που έχει επιφέρει ο νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα.

Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ. 

Ακόμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος κάλεσε τον λαό χθες το βράδυ να μην ψηφίσει την τρέχουσα κυβέρνηση εκτός εάν αποσύρουν τον αμφισβητούμενο νόμο για την ελευθερία της θρησκείας.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων