04/08/2019 04/08/2019 Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος θεωρεί ότι η ιδέα του εδαφικού και του εθνικού διαμελισμού του Κόσοβο και των μετοχίων είναι ασφαλώς η έκκληση στην προδοσία του Σερβικού λαού και του κράτους. Η δήλωση αυτή έγινε λόγω των ψευδών δημοσιεύσεων στα ΜΜΕ, ότι ο Μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Παύλος δήθεν στήριξε τον διαμελισμό του Κόσοβο. Ο...
04 Αυγούστου, 2019 - 11:38

Επισκ. Ράσκας: “Δεν στήριξε ποτέ το διαμελισμό του Κοσόβου ο Μακαριστός”

Διαδώστε:
Επισκ. Ράσκας: “Δεν στήριξε ποτέ το διαμελισμό του Κοσόβου ο Μακαριστός”

Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος θεωρεί ότι η ιδέα του εδαφικού και του εθνικού διαμελισμού του Κόσοβο και των μετοχίων είναι ασφαλώς η έκκληση στην προδοσία του Σερβικού λαού και του κράτους. Η δήλωση αυτή έγινε λόγω των ψευδών δημοσιεύσεων στα ΜΜΕ, ότι ο Μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Παύλος δήθεν στήριξε τον διαμελισμό του Κόσοβο.

Ο εν λόγω Ιεράρχης δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι απροκάλυπτη συκοφαντία που προσβάλλει τη μνήμη του Μακαριστού. Επίσης ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος θύμισε τα λόγια του Μακαριστού Πατριάρχη κυρού Παύλου ότι τον 21ο αι. το Κόσοβο θα γίνει μέτρο σύγκρισης για όλους: “Αν δεν αξίζουμε το Κόσοβο, δεν αξίζουμε και την γήινη ύπαρξή μας. Θα εξαφανιστούμε σαν να μην υπήρχαμε και ποτέ, ενώ στη θέση μας θα κατοικούν άλλοι λαοί”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων