16/01/2022 16/01/2022 Με ανακοίνωσή της η Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (Πατριαρχείο Σερβίας) αναφέρεται στην άδικη απέλαση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, και μεταξύ άλλων ζητάει από τον Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Άλεξ Χοκ να επανεκτιμήσει την ακύρωση τη βίζας του «Νόλε», και να προβεί σε γραπτή συγγνώμη για να διορθωθεί το χάος που προκλήθηκε....
16 Ιανουαρίου, 2022 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 22:50

Η Eπισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς

Διαδώστε:
Η Eπισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (Πατριαρχείο Σερβίας) αναφέρεται στην άδικη απέλαση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, και μεταξύ άλλων ζητάει από τον Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Άλεξ Χοκ να επανεκτιμήσει την ακύρωση τη βίζας του «Νόλε», και να προβεί σε γραπτή συγγνώμη για να διορθωθεί το χάος που προκλήθηκε.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Μετανάστευσης, κ. Άλεξ Χοκ αποφάσισε να ασκήσει τη διακριτική του εξουσία σύμφωνα με το Άρθρο 133C(3) περί Μετανάστευσης του 1958 (Cth) για να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, με το πρόσχημα ότι ήταν «για το δημόσιο συμφέρον να το πράξει». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open του 2022 και τελικά οι αρχές να τον απελαύνουν.

Σε γενικές γραμμές, το ενδιαφέρον του κοινού σε αυτό το θέμα υποτίθεται ότι αφορά την υγεία, την ασφάλεια και την καλή τάξη.

Ο Νόβακ άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης ενώπιον μιας ολομέλειας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, το οποίο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του να επικυρώσει την απόφαση του κ. Χοκ. Το ερώτημα ενώπιον του δικαστηρίου ήταν εάν η απόφαση του κ. Χοκ να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ ήταν παράλογη ή νομικά παράλογη.

Από την αρχή, σημειώνουμε ότι ο κ. Χοκ αποδέχεται δημόσια, λόγω της πρόσφατης μόλυνσης και ανάρρωσης του Νόβακ από τον Covid-19, ότι αποτελεί «αμελητέο κίνδυνο για τους γύρω του». Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι είναι προς το συμφέρον του κοινού η απέλαση του Νόβακ με την αιτιολογία ότι αποτελεί απειλή για την υγεία του κοινού.

Όσον αφορά την ασφάλεια και την καλή τάξη, ο κ. Χοκ συνέχισε δηλώνοντας ότι ο Νόβακ μπορεί να γίνει αντιληπτός από ορισμένους ως «φύλακας μιας κοινότητας αντιεμβολιαστικών συναισθημάτων» και επομένως ως «κίνδυνος για πολιτική αναταραχή».

Αυτό το θέμα μας στενοχωρεί βαθιά καθώς προχωρά περισσότερο από την απλή καταπάτηση του δικαιώματος του ατόμου στην ελευθερία του λόγου ή ακόμα και στην ελευθερία της σκέψης. Εν ολίγοις, ο Νόβακ απομακρύνεται βίαια από την Αυστραλία με την υποψία ότι, επειδή μπορεί να είναι ανεμβολίαστος και επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει την κατάσταση του εμβολιασμού του, μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιες αναταραχές.

Δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι το να επιτραπεί στον Νόβακ να μείνει θα οδηγούσε ή ακόμη και μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιες αναταραχές, και συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της ότι η παραμονή του Νόβακ θα το έκανε.

Ο Νόβακ συμμορφώθηκε με όλες τις απαιτήσεις που του έγιναν γνωστές από τα διάφορα μέρη της Αυστραλιανής κυβέρνησης κατά την άφιξή του.

Αισθανόμαστε ότι είναι απαραίτητο να εκφράσουμε τη βαθιά μας απογοήτευση για τον χειρισμό της υπόθεσης του Νόβακ από την κυβέρνησή μας. Η απομόνωση, η κατάσχεση του τηλεφώνου, η αφαίρεση κάθε μέσου επικοινωνίας και η επιτόπια ανάκριση τις πρωινές ώρες μετά από εικοσιπέντε ώρες πτήση αποτελεί μια ακατάλληλη μεταχείριση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε στον κ. Χοκ και στην αυστραλιανή κυβέρνηση ότι ο Νόβακ είναι επαγγελματίας τενίστας, όχι παίκτης ρακέτας.
Επαινούμε τη χάρη και την ανοχή του Νόβακ απέναντι στην ιδιότροπη άσκηση εξουσίας από την κυβέρνησή μας.

Ζητάμε από τον κ. Χοκ  ως πράξη καλής λογικής, να επανεκτιμήσει τη θέση του Υπουργείου και να ακυρώσει την απόφαση που ακυρώνει τη βίζα του Νόβακ.

Πιστεύουμε ότι μια γραπτή συγγνώμη θα βοηθήσει επίσης σε μεγάλο βαθμό για να διορθωθεί αυτό το χάος.
Προσευχόμαστε ο Κύριός μας να δώσει δύναμη και κουράγιο στον Νόβακ, την οικογένειά του και την ομάδα του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς ο Πατριάρχης Σερβίας

Εγγυήσεις από την σερβική κυβέρνηση για Τζόκοβιτς (αν χρειαστεί)

Δικαίωση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το συρτάκι των Ελλήνων έξω από το δικαστήριο

Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς – Επιστρέφει στο κέντρο κράτησης

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στο ξενοδοχείο κράτησης

Απελαύνεται ο Τζόκοβιτς – Μήνυμα της Επισκοπής Αυστραλίας-Ν. Ζηλανδίας

Δυσαρεστημένος με την απόφαση ο Τζόκοβιτς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων