04/07/2020 04/07/2020 Ανακοίνωση εξέδωσε το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο στο οποίο ανακοινώνει ότι από αύριο θα σταματήσει τις πορείες διαμαρτυρίας και τις ανοιχτές προσευχές προσωρινά. Ο λόγος είναι η σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού.  Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων: “Το κάνουμε αυτό λόγω της σοβαρότητας...
04 Ιουλίου, 2020 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 16:22

Μαυροβούνιο: Σταματάνε οι πορείες λόγω κορωνοϊού

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Σταματάνε οι πορείες λόγω κορωνοϊού

Ανακοίνωση εξέδωσε το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο στο οποίο ανακοινώνει ότι από αύριο θα σταματήσει τις πορείες διαμαρτυρίας και τις ανοιχτές προσευχές προσωρινά. Ο λόγος είναι η σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων: “Το κάνουμε αυτό λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης υγείας στη χώρα και της επιστροφής του ιού, ο οποίος και πάλι εδώ στο Μαυροβούνιο, παίρνει ανθρώπινες ζωές. Παρόλο που έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προσευχές μπροστά στους Ιερούς Ναούς, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, εκτιμάμε ότι οι περιστάσεις είναι τέτοιες που πρέπει να δείξουμε ένα παράδειγμα συγκράτησης και υπομονής”.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μαυροβούνιο νομικά έχει έρθει το τέλος της πανδημίας και έχει το δικαίωμα η Εκκλησία να συνεχίσει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες. Η απόφασή της έχει να κάνει με την εξέλιξη του κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο την οποία κρίνει ως επικίνδυνη για να γίνουν οι διαμαρτυρίες. “Ανησυχούμε για την ανθρώπινη υγεία και δεν θέλουμε να στείλουμε αύριο ένα αόριστο και μπερδεμένο μήνυμα στις συγκεντρώσεις μας ότι δεν υπάρχει καθόλου ιός και ότι δεν υπάρχουν λόγοι για προσοχή. Η επαγρύπνηση και η προσευχή μας, ενάντια σε αυτό το κακό, πρέπει να αυξηθούν τις επόμενες μέρες” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται κανονικά σύμφωνα με τους κανόνες υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων