31/10/2020 31/10/2020 Μια καλή αρχή για στενότερες σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου θα ήταν η παρουσία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Αμφιλόχιου, σύμφωνα με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Iωαννίκιο. Σε μια αποκλειστική δήλωση για τον Γέροντα, ο Επίσκοπος είπε ότι δεν προσκαλούν στις κηδείες, γιατί έτσι είναι το έθιμο (άρα δεν θα...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 16:26

Νέα αρχή η έλευση Βούτσιτς στην κηδεία του Μητρ. Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Νέα αρχή η έλευση Βούτσιτς στην κηδεία του Μητρ. Μαυροβουνίου

Μια καλή αρχή για στενότερες σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου θα ήταν η παρουσία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Αμφιλόχιου, σύμφωνα με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Iωαννίκιο.

Σε μια αποκλειστική δήλωση για τον Γέροντα, ο Επίσκοπος είπε ότι δεν προσκαλούν στις κηδείες, γιατί έτσι είναι το έθιμο (άρα δεν θα μπορούσε να προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Σερβίας, αλλά ότι ήταν υποχρεωμένος να εκφράσει τη θέση του και να χαρακτηρίσει ευνοϊκά την ενδεχόμενη άφιξη του Βούτσιτς την Κυριακή στην Ποντγκόριτσα.
«Επειδή ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, δεν έχει επισκεφθεί το Μαυροβούνιο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, νομίζω ότι η άφιξή του στην κηδεία του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου θα ήταν μια καλή αρχή για νέες, στενότερες από πριν και καλύτερες σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου. Είναι επείγουσα ανάγκη και επιθυμία του λαού και των δύο χωρών. Είναι ένα έθιμο στη χώρα μας να μην προσκαλούμε σε κηδείες. Είναι σαφές ότι η κηδεία του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου θα αποτελέσει μια μεγάλη πνευματική και εθνική εκδήλωση και η εκκλησία θα ευφρανθεί να δει όσους έρθουν να τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετίσουν στον καλύτερο κόσμο που βρίσκεται ως νέος φίλος του Θεού», δήλωσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ιωαννίκιος.

Προς το παρόν, την άφιξή του στην κηδεία έχει ανακοινώσει το μέλος της Σερβικής προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ηγέτη πολιτικής της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ. Επίσης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ιεράρχες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και όσοι ιερείς μπορέσουν από τις τοπικές εκκλησίες του Μαυροβουνίου και της Παραθαλασσίας, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Πηγή: IN4S

Επιμέλεια – Μετάφραση για το Διεθνές Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

Δείτε ακόμα:

Μεταφορά Μητρ.Μαυροβουνίου στον Ναό της Αναστάσεως (ΒΙΝΤΕΟ)
«Ιερή παρακαταθήκη το παράδειγμα του»
Ράγισαν οι καρδιές των γιατρών για τον Μαυροβουνίου
Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Τσέτινιε
Το μεγαλείο της ψυχής του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου
Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στο Μαυροβούνιο – Την Κυριακή το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο
Μιλούν για τη σχέση τους με τον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο
Το τελευταίο κήρυγμα του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου μέσα από το νοσοκομείο
«Αυτή είναι μια από τις πιο θλιβερές μέρες για την Εκκλησία μας»
«Δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα για την Ορθοδοξία»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων