04/06/2020 04/06/2020 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας τίμησε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βλαντιμίρ, στο χωριό Κούριλο της Ζέτα, τον Άγιο Βασιλέα της Σερβίας. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που έγινε με τη συμμετοχή πιστών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλόχιος.     Αφού διάβασε την περικοπή από το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι εκείνοι που...
04 Ιουνίου, 2020 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 19:11

Ο Άγιος Ιωάννης του Βλαντιμίρ σφράγισε με το αίμα του την πίστη του

Διαδώστε:
Ο Άγιος Ιωάννης του Βλαντιμίρ σφράγισε με το αίμα του την πίστη του

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας τίμησε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βλαντιμίρ, στο χωριό Κούριλο της Ζέτα, τον Άγιο Βασιλέα της Σερβίας. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που έγινε με τη συμμετοχή πιστών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλόχιος.

 

 

Αφού διάβασε την περικοπή από το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι εκείνοι που διώκουν τον Χριστό -και Τον διώκουν, διώκουν κι εκείνους που είναι εικόνες Του, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, και ότι η ζωή του Αγίου Ιωάννη του Βλαδίμηρου (Βλαντίμιρ) μαρτυρεί αυτήν τη μεγάλη και ιερή αλήθεια.

Συνεχίζοντας, είπε ότι όσοι ακούνε τον λόγο του Θεού ακούν το Άγιο Πνεύμα και εκείνοι που το απαρνούνται αποκηρύσσουν το Πνεύμα του Θεού, δηλαδή τον ίδιο τον Θεό. Αυτό συνέβαινε κατά τη διάρκεια των αιώνων και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα στην Εκκλησία του Θεού, σε εκείνους που βαφτίζονται στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και ζουν ανάλογα, γεμάτοι αγάπη για τον Θεό και ο ένας για τον άλλον.

«Όσοι δεν βαπτίζονται, ή βαπτίζονται και δεν ζουν σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, επιτίθενται, διώκουν την Εκκλησία και τους μάρτυρες του Θεού, και ολόκληρη η ιστορία των δύο χιλιάδων ετών αποτελεί μαρτυρία για αυτό. Ο Άγιος Ιωάννης του Βλαντίμιρ είναι ζωντανός μάρτυρας του ζώντος Θεού, που μαρτύρησε για τον Κύριο με την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη του. Με το αίμα του μάρτυρα σφράγισε την πίστη του, υποφέροντας έως το 1020. Εκείνοι που τον βασάνισαν και τον σκότωσαν λόγω της αγάπης τους για εξουσία, έμειναν στη μνήμη μας όπως ο Ιούδας, ο προδότης του Χριστού», επεσήμανε ο Μητροπολίτης.

Μιλώντας για τον Άγιο Ιωάννη λίγο ακόμα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι παρόν όχι μόνο στη Ζέτα, το χωριό του, αλλά κι εκεί που βρίσκονται τα λείψανα του στην Αλβανία, καθώς και σε όλη την πλάση.

«Αυτός ο θαυμάσιος άγιος ανήκει σε εκείνους τους ηγέτες που δεν θυσίασαν το λαό τους για τα συμφέροντα και την εξουσία, αλλά για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη του Θεού, θυσιάζοντας τον εαυτό τους για το λαό τους.

Η μνήμη του και το παράδειγμά του, η μαρτυρία του, εκδηλώνονται εδώ στη Ζέτα, την οποία κυβέρνησε, μέσα από αυτό το ιερό, που είναι αφιερωμένο στην Μεγάλη Παρασκευή και στον ίδιον. Μέσα από αυτό το νέο μοναστήρι, ήρθε ξανά ανάμεσά μας, για να τον διακονήσουν οι μοναχές μας μαζί με όλους μας, για να θυμηθούμε τη ζωή και το μεγάλο του εγχείρημα», είπε, προσθέτοντας ότι έχει δημοσιεύσει δώδεκα βιβλία, στα οποία βρίσκονται τα πάντα για τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Βλαντίμιρ».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων