01/06/2020 01/06/2020 Για τις 72 ώρες που παρέμεινε υπό κράτηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου, αλλά και για τις προκλητικές και βίαιες ενέργειες που συντελούνται εις βάρος του ορθόδοξου λαού, μίλησε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος. “Αναπαύθηκα όμορφα στην κράτηση, διάβασα ένα βιβλίο, προσευχήθηκα στον Θεό, έγραψα κάτι” υπογράμμισε ο Επίσκοπος, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό...
01 Ιουνίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 8:29

Ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος για τις ημέρες στη φυλακή

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος για τις ημέρες στη φυλακή

Για τις 72 ώρες που παρέμεινε υπό κράτηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου, αλλά και για τις προκλητικές και βίαιες ενέργειες που συντελούνται εις βάρος του ορθόδοξου λαού, μίλησε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

“Αναπαύθηκα όμορφα στην κράτηση, διάβασα ένα βιβλίο, προσευχήθηκα στον Θεό, έγραψα κάτι” υπογράμμισε ο Επίσκοπος, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό που θεωρεί αδιανόητο είναι η βία που ασκείται με προκλητικό τρόπο κυρίως στη νεολαία: “Αυτό με πληγώνει πολύ περισσότερο από την κράτησή μου” τόνισε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο για την ενεργή στήριξή του τις ημέρες που κρατείτο.

“Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας για την αγάπη του, τους κληρικούς και τους πιστούς. Δεν ήξερα τι συνέβαινε όσο ήμουν στη φυλακή. Αλλά το πιο άσχημο πράγμα για μένα ήταν ότι η αστυνομία έκανε χρήση βίας σε ιερείς που ζητούσαν με ειρηνικό τρόπο την απελευθέρωσή μου, προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς παιδιών και νέων, χωρίς λόγο” είπε ο Πανιερώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων