04/03/2022 04/03/2022 Ακριβώς ένα χρόνο από την κοίμηση του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου-Ερζεγοβίνης Αθανασίου Γέφτιτς, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Δημήτριο στη Θεία Λειτουργία στη Μονή Tvrdoš , όπου και τέλεσε το ιερό μνημόσυνο. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ιερείς και ποίμνιο μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου στο Παρεκκλήσι...
04 Μαρτίου, 2022 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2022 - 20:19

Ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας στο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Αθανασίου Γέφτιτς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας στο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Αθανασίου Γέφτιτς

Ακριβώς ένα χρόνο από την κοίμηση του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου-Ερζεγοβίνης Αθανασίου Γέφτιτς, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Δημήτριο στη Θεία Λειτουργία στη Μονή Tvrdoš , όπου και τέλεσε το ιερό μνημόσυνο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ιερείς και ποίμνιο μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου στο Παρεκκλήσι της Αναστάσεως Χριστού, στο κοιμητήριο της Μονής, όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης τέλεσε το ιερό μνημόσυνο και είπε τα εξής:

«Αιωνία ειρήνη και μνήμη στον αγαπητό μας Επίσκοπο Αθανάσιο, που με την αγάπη και την καλοσύνη του μας εντέλλει να τον θυμόμαστε πάντα, να προσευχόμαστε στον Θεό γι’ αυτόν και να του ευχόμαστε τη Βασιλεία των Ουρανών… Πέρασε ένας χρόνος από την κοίμησή του εν Κυρίω, αλλά… είναι πάντα παρών ανάμεσά μας… Ήμασταν αχώριστοι… Έτσι σήμερα, στην επέτειο μνήμης του, με τράβηξε πραγματικά η αγάπη και η καλοσύνη του να έρθω εδώ σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο λαό… να είμαι μαζί σας και μαζί του, για να αγκαλιάσουμε και να δυναμώσουμε το παράδειγμά του, να μιμούμαστε την πίστη του και κυρίως τη μεγάλη αγάπη του Επισκόπου Αθανασίου…

Το προηγούμενο βράδυ, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως, στη συνέχεια την πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Trebinje και την έκθεση φωτογραφιών από τη ζωή του Επισκόπου Αθανασίου «Τα σα εκ των σων», που άνοιξε με την ευκαιρία της επετείου από την κοίμηση του μακαριστού Επισκόπου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ένας χρόνος από την κοίμηση του Επισκόπου Αθανασίου Γιέφτιτς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων