12/08/2021 12/08/2021 Επιστολή στην οποία αναφέρεται στη Βασική Συμφωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Σερβίας και του κράτους του Μαυροβουνίου απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου κ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς. Γραφείο Ρεπορτάζ ope.gr Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: “Όπως και σε κάθε εταιρεία, έτσι και σε αυτή θέλουμε να εξετάσουμε, να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε...
12 Αυγούστου, 2021 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2021 - 8:34

Σε επιτροπή η Συμφωνία Πατριαρχείου Σερβίας-Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Σε επιτροπή η Συμφωνία Πατριαρχείου Σερβίας-Μαυροβουνίου

Επιστολή στην οποία αναφέρεται στη Βασική Συμφωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Σερβίας και του κράτους του Μαυροβουνίου απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου κ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς.

Γραφείο Ρεπορτάζ ope.gr

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:

“Όπως και σε κάθε εταιρεία, έτσι και σε αυτή θέλουμε να εξετάσουμε, να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και των δύο πλευρών με τον ίδιο τρόπο ιδίως επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι δύο πλευρές αποτελούνται από πιστούς ανθρώπους.

Ως μέτρο πλήρους ευθύνης, στείλαμε τις προτάσεις σας σε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα καθορίσει την ποιοτική συνεισφορά τους σε σχέση με το ήδη καθορισμένο και συμφωνημένο κείμενο που ήταν να υπογραφεί στις 27 Μαΐου στο Πατριαρχικό Παλάτι στο Βελιγράδι.

Μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, τα μέλη της επιτροπής θα υποβάλουν την ανάλυσή τους στην Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων, η οποία στη συνέχεια θα σας ενημερώσει για τη θέση του Πατριαρχείου Σερβίας επί της σημαντικής αυτής Συμφωνίας” καταλήγει η επιστολή του Μακαριώτατου Πατριάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι η Βασική Συμφωνία ήταν να υπογραφεί τον Μάιο στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας του Μαυροβουνίου κ. Κριβοκάπιτς είχε ταξιδέψει ως το Βελιγράδι για το σκοπό αυτό. Όμως ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου κ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς  εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Διαβάστε σχετικά:

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Δεν υπεγράφη το σύμφωνο μεταξύ Πατριαρχείου Σερβίας και κυβέρνησης Μαυροβουνίου – Άλλη ημερομηνία πρότεινε η Ποντγκόριτσα

Υπογραφή θεμελιώδους συμφωνίας μεταξύ Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και Μαυροβουνίου

Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Δεσμεύομαι για την υπογραφή της συμφωνίας

Σερβίας: Έχει επιτευχθεί συμφωνία για το Μαυροβούνιο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων