19/12/2022 19/12/2022 Για την ικανοποίηση του αιτήματος του Ι.Σ.Κ.Ε. να διατεθεί Γραφείο σε εκκλησιαστικό ακίνητο για τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος αλλά και το θέμα της διαδοχής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στις επόμενες εκλογές μίλησε αποκλειστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής με το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε....
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 14:56

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. αποκλειστικά στο ope.gr για την επόμενη μέρα στον Σύνδεσμο

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. αποκλειστικά στο ope.gr για την επόμενη μέρα στον Σύνδεσμο

Για την ικανοποίηση του αιτήματος του Ι.Σ.Κ.Ε. να διατεθεί Γραφείο σε εκκλησιαστικό ακίνητο για τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος αλλά και το θέμα της διαδοχής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στις επόμενες εκλογές μίλησε αποκλειστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής με το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. στην τηλεφωνική συνέντευξη και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη:

«Είναι πράγματι κρίμα που ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος δεν έχει ένα οίκημα δικό του, αφού τα τόσα πολλά ακίνητα που ανήκαν στο παρελθόν στο Τ.Α.Κ.Ε. (Ταμείο Ασφαλίσεως Κλήρου Ελλάδας), το μετέπειτα Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε. (Ταμείο Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος), όταν έγινε η συνένωση των Ταμείων, εννοώ το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τα πήρε όλα τα ακίνητα το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου)», αναφέρει αρχικά ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής.

Εν συνεχεία προσθέτει, μεταξύ άλλων, «Με την αγαθή προαίρεση του Μακαριωτάτου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μας παραχωρήθηκε ένα γραφείο στην οδό Ακαδημίας 95 όπου θα στεγάζονται τα γραφεία του Ι.Σ.Κ.Ε. και από εκεί θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας».

Το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο έχει προσφέρει αρκετά, ώρα να έρθουν οι επόμενοι

«Η ύπαρξη του Ι.Σ.Κ.Ε. είναι πολύ αναγκαία. Εμείς, το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από τόσα χρόνια στη Διοίκηση δεν πρόκειται να συνεχίσουμε και φοβάμαι ότι ο Ι.Σ.Κ.Ε. θα επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση και ο… νοών νοείτω… Το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο έχει προσφέρει αρκετά, ώρα να έρθουν οι επόμενοι. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2023- όπως ορίζει το καταστατικό. Εμείς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε, όποιος θέλει μπορεί να είναι υποψήφιος για να συνεχίσει αυτό τον αγώνα, από αυτό το μετερίζι του Ι.Σ.Κ.Ε.» συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής.

Οι ευχαριστίες του Ι.Σ.Κ.Ε. προς τον Αρχιεπίσκοπο

Αναλυτικότερα και όσον αφορά στο θέμα της παραχώρησης του γραφείου σε εκκλησιαστικό ακίνητο, στο διάλειμμα της Συνεδρίας της 8ης Δεκεμβρίου 2022 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. Η Αντιπροσωπεία τον ευχαρίστησε για την ικανοποίηση του αιτήματος του Συνδέσμου να διατεθεί Γραφείο σε εκκλησιαστικό ακίνητο για τον Ι.Σ.Κ.Ε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων