11/12/2019 11/12/2019 Έκθεση αγιογραφίας με έργα εμπνευσμένα από τις αγιογραφίες του Βυζαντίου με την συμμετοχή Ελληνοαυστραλών καλλιτεχνών πραγματοποιείται αυτό το διάστημα σε αίθουσα τέχνης της Μελβούρνης. To SBS Greek βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και μίλησε με δυο καλλιτέχνες. Στο Κέντρο Τεχνών και Ψυχαγωγίας του Δήμου Darebin στο προάστιο Preston της Μελβούρνης πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο η...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 21:13

Έργα Ελληνοαυστραλών αγιογράφων σε έκθεση στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Έργα Ελληνοαυστραλών αγιογράφων σε έκθεση στη Μελβούρνη

Έκθεση αγιογραφίας με έργα εμπνευσμένα από τις αγιογραφίες του Βυζαντίου με την συμμετοχή Ελληνοαυστραλών καλλιτεχνών πραγματοποιείται αυτό το διάστημα σε αίθουσα τέχνης της Μελβούρνης. To SBS Greek βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και μίλησε με δυο καλλιτέχνες.

Στο Κέντρο Τεχνών και Ψυχαγωγίας του Δήμου Darebin στο προάστιο Preston της Μελβούρνης πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο η έκθεση θρησκευτικών εικόνων και καλλιτεχνημάτων που φέρει τον τίτλο «Rejoice», που σε ελεύθερη απόδοση θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «Αγαλλίαση».

Στην έκθεση συμμετέχουν εικονογράφοι και αγιογράφοι που ζουν και εργάζονται στην Βικτώρια και συμμετέχουν και ομογενείς καλλιτέχνες.

Μεταξύ αυτών, η Άννα Πρίφτη που είναι η «ψυχή» της προσπάθειας που γίνεται για να προβληθεί το έργο των εικονογράφων.

Το SBS Greek, που βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία διαρκεί ως τις 19 Δεκεμβρίου, μίλησε με την κ. Πρίφτη, η οποία αναφέρθηκε στην επαγγελματική της πορεία.

Είπε ότι η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί παρουσίαση έργων από καλλιτέχνες και σπουδαστών Βυζαντινής αγιογραφίας.

Η κ. Πρίφτη εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως αγιογράφος στην Ελλάδα στο πλευρό ενός μοναχού από το Άγιο Όρος και για 12 χρόνια.

Όπως, λέει στο Πρόγραμμά μας, η ομάδα δεν αναπαράγει υπάρχουσες εικόνες ούτε κάνει αντιγραφές, αλλά προσπαθεί να βελτιώσει τις υπάρχουσες τεχνικές με νέα έργα.

Όλα τα έργα είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα και οι εικονογράφοι χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές.

Στο SBS Greek μίλησε και η Ελληνοαυστραλή αγιογράφος, Ειρήνη Σταματογιάννη, η οποία μας είπε ότι η αγάπη της για τις αγιογραφίες ξεκίνησε εξαιτίας της εργασίας του πατέρα της σε ελληνορθόδοξους ναούς στην Αδελαΐδα.

Σπούδασε τέχνες και πριν από μια δεκαετία αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα αγιογραφίας με δασκάλα την κ. Πρίφτη.

Η κ. Σταματογιάννη είπε στο Πρόγραμμά μας ότι αυτήν την στιγμή οι αγιογράφοι δεν αναγνωρίζονται ως ισάξιοι άλλων εικαστικών καλλιτεχνών από τα μουσεία και τις αίθουσες τέχνης της Αυστραλίας και ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει.

Βυζαντινή αγιογραφία είναι η τέχνη της απεικόνισης αγίων και θρησκευτικών θεμάτων και περιλαμβάνει τη φορητή εικόνα, την τοιχογραφία, το ψηφιδωτό και τη μικρογραφία που κοσμεί χειρόγραφους κώδικες και βιβλία.
Το Κέντρο Τεχνών και Ψυχαγωγίας του Δήμου Darebin στο προάστιο Preston της Μελβούρνης που βρίσκεται στη γωνία των οδών Bell Street και St George Road. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Δεκεμβρίου.

From the exhibition "Rejoice" at the Darebin Arts & Entertainment Centre.

From the exhibition "Rejoice" in Darebin Arts & Entertainment Centre.

Anna Prifti (second from right) and Eirini Stamatogiannis (right) at the exhibition "Rejoice" at the Darebin Arts & Entertainment Centre.

Artist Athena Dellidis (second from left) at the exhibition "Rejoice" at the Darebin Arts & Entertainment Centre.

At the exhibition "Rejoice" at the Darebin Arts & Entertainment Centre.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων