09/02/2019 09/02/2019 ΣΙΚΑΓΟ. Στις 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Σικάγου η παρέλαση για την Εθνική Παλιγγενεσία, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις (Hellenic American Organizations of Illinois). Στις 25 Μαρτίου, η Ομοσπονδία θα διοργανώσει τελετή έπαρσης της σημαίας στο «Richard J. Daley Center» του Σικάγου, στις 12:00 το μεσημέρι. Πέραν της έπαρσης της σημαίας,...
09 Φεβρουαρίου, 2019 - 17:27

Στις 5 Μαΐου η παρέλαση της Ομογένειας στο Σικάγο

Διαδώστε:
Στις 5 Μαΐου η παρέλαση της Ομογένειας στο Σικάγο

ΣΙΚΑΓΟ. Στις 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Σικάγου η παρέλαση για την Εθνική Παλιγγενεσία, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις (Hellenic American Organizations of Illinois).

Στις 25 Μαρτίου, η Ομοσπονδία θα διοργανώσει τελετή έπαρσης της σημαίας στο «Richard J. Daley Center» του Σικάγου, στις 12:00 το μεσημέρι. Πέραν της έπαρσης της σημαίας, θα ακουστούν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Eternal Flame (Αιώνια Φλόγα), ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες.

Η επιλογή των φρουρών θα αφορά άντρες και γυναίκες που συμμετέχουν σε χορευτικές ομάδες και ομογενειακές οργανώσεις, ενώ θα φορούν παραδοσιακές στολές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος.

«Ελπίζουμε να δούμε όλους τους Έλληνες να εκπροσωπούνται κατά την ξεχωριστή αυτή ημέρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Ιλινόις για τις εκδηλώσεις κατά την 198η επέτειο της έναρξης της Επανάστασης του 1821.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως κατά την περυσινή παρέλαση, πάνω από 10.000 ομογενείς κατέβηκαν στους δρόμους για να τιμήσουν την ημέρα, με τον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Χανιωτάκη, να δηλώνει: «Η παρουσία όλου αυτού του κόσμου μάς βοήθησε να δείξουμε στην Πολιτεία πόσο ισχυρή και πόσο δεμένη Κοινότητα είναι η ελληνική».

ΦΩΤΟ: Στιγμιότυπο από την περσινή παρέλαση στο Σικάγο. Aristotle Saturday Greek School

 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων