05/04/2020 05/04/2020 Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στη Χιμάρα, κλιμακίου αξιωματικών της Κεντρικής Διεύθυνσης της Αστυνομίας του Κράτους, (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ) όπου κατόπιν ελέγχου στις κατοικίες προσήγαγε κι ανέκρινε πλέον των 10 κατοίκων της κωμόπολης. Αιτία της ενέργειας αυτής της αλβανικής αστυνομίας ήταν ανύψωση, σε παρακείμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως...
05 Απριλίου, 2020 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2020 - 18:57

ΧΙΜΑΡΑ: Τους προσήγαγαν γιατί ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό

Διαδώστε:
ΧΙΜΑΡΑ: Τους προσήγαγαν γιατί ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στη Χιμάρα, κλιμακίου αξιωματικών της Κεντρικής Διεύθυνσης της Αστυνομίας του Κράτους, (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ) όπου κατόπιν ελέγχου στις κατοικίες προσήγαγε κι ανέκρινε πλέον των 10 κατοίκων της κωμόπολης.

Αιτία της ενέργειας αυτής της αλβανικής αστυνομίας ήταν ανύψωση, σε παρακείμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αειθαλιώτισσας, του Τιμίου Σταυρού. Ως εκ τούτου η συμπεριφορά των κρατικών φορέων αποτελεί στην ουσία προσπάθεια καταστολής των θρησκευτικών ελευθεριών, αποδεικνύει την προκατάληψη έναντι των Ορθόδοξων κοινοτήτων, παραβιάζει το πλαίσιο ανεξιθρησκίας και δεν εξυπηρετεί την διαθρησκευτική ειρηνική συνύπαρξη” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της αναφέρει πως οι μηχανισμοί της αστυνομίας “τέθηκαν σε κίνηση υπό την πίεση γνωστών πλέον κέντρων και πολιτικών κομμάτων που τους ενοχλεί ο Σταυρός και η Ορθόδοξη πίστη. Δεν μπορούν να καλυφθούν με προσχήματα: διακατέχονται από νοοτροπία του ισλαμικού ολοκληρωτισμού και ως εκ τούτου αποτελούν ουσιαστικό κίνδυνο διαταραχής της αρμονικής συνύπαρξης”.

“Η πολιτεία θα πρέπει να αναλογιστεί όντως τις υποχρεώσεις της ειδικά υπό τις συνθήκες έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Σταυρός παραμένει όχι απλά ιερό σύμβολο της Εκκλησίας και Κοινότητας μας αλλά πηγή ευλογίας, ειρήνης και καταλλαγής!”, καταλήγει η ανακοίνωση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων