25/01/2023 25/01/2023 Οι μαθητές και μαθήτριες της πρώτης και της δεύτερης τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, με τη συνοδεία της υποδιευθύντριας κ. Ευγενίας Δαρβίρη και τριών ακόμα εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023. Αρχικά, τα παιδιά, που είχαν χωριστεί ανά τάξη, είχαν μία σύντομη...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 18:02

Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Οι μαθητές και μαθήτριες της πρώτης και της δεύτερης τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, με τη συνοδεία της υποδιευθύντριας κ. Ευγενίας Δαρβίρη και τριών ακόμα εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023.

Αρχικά, τα παιδιά, που είχαν χωριστεί ανά τάξη, είχαν μία σύντομη ενημέρωση, για την λειτουργία της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης, από τον Επιμελητή της, κ. Βασίλειο Κουδούνη. Ακολούθως, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αφού πρώτα είδαν και τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας, μεταφέρθηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το Μουσείο, και ξεναγήθηκαν από τον Επιμελητή του, κ. Δημήτριο Μπαγιώκο, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκκλησιαστικά κειμήλια και παράλληλα να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της εκκλησιαστικής ιστορίας του τόπου μας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα βιβλίο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό την επιμέλεια του υπευθύνου της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης – φιλόλογου κ. Κουδούνη, σχετικά με την προσφορά των Λακώνων κληρικών στον Αγώνα του 1821, καθώς κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων