15/06/2022 15/06/2022 Εκστρατεία αιμοδοσίας, με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος «Nicolae Nestorescu» εντός της Ιατρικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Βουκουρέστι. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Την Τρίτη 14 Ιουνίου, που έχει οριστεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώθηκε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη σημασία της αιμοδοσίας, την οποία...
15 Ιουνίου, 2022 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 16:37

Εκστρατεία Αιμοδοσίας από το Υπ. Εθνικής Αμύνης και το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Εκστρατεία Αιμοδοσίας από το Υπ. Εθνικής Αμύνης και το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Εκστρατεία αιμοδοσίας, με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος «Nicolae Nestorescu» εντός της Ιατρικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Βουκουρέστι.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, που έχει οριστεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώθηκε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη σημασία της αιμοδοσίας, την οποία παρακολούθησαν 150 φοιτητές της Στρατιωτικής Ακαδημίας «Φερδινάνδος Α’», του Στρατιωτικού Ιατρικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Carol Davila» από το Βουκουρέστι.

«Το αίμα δεν έχει στολή, αλλά εσείς, φοιτητές στρατιωτικοί και πολίτες, το μέλλον αυτής της χώρας, θα είστε ήρωες και θα τιμήσετε τον ρουμανικό στρατό και τη ρουμανική κοινωνία αυξάνοντας τον αριθμό των αιμοδοτών από αγάπη για τη χώρα.

Όπως γνωρίζετε, το αίμα είναι το μόνο φάρμακο που δεν βρίσκεται στα φαρμακεία, αλλά που κυκλοφορεί δωρεάν, με συνταγή την ανθρώπινη χειρονομία.

Η αιμοδοσία είναι μια απτή απόδειξη της αγάπης για το διπλανό μας», δήλωσε η φαρμακοποιός Μαρία Κριστίνα Ρανέτι.

Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές στην εκδήλωση έμαθαν ότι η αιμοδοσία είναι μια ευκαιρία ζωής και ότι μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές.

Παράλληλα, έγινε η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο δρόμος του αίματος», που έφτιαξε το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι φοιτητές παρέλαβαν δώρα από τους εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους.

Παρών στην αίθουσα ήταν και ο Αρχιμανδρίτης π. Ciprian Gradinaru, συντονιστής των εθελοντών και των δράσεων αιμοδοσίας, που διοργανώνονται για πάνω από εννέα χρόνια σε συνεργασία με στρατιωτικά και πολιτικά, ιατρικά ιδρύματα της χώρας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχιμανδρίτης π. Ciprian Gradinaru είπε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη είναι ημέρα καλών Χριστιανών και ανώνυμων ηρώων που προσέφεραν το αίμα τους υπό το πέπλο της ταπεινοφροσύνης. Διεξάγουμε εκστρατεία αιμοδοσίας από το 2013, με πρωτοβουλία και ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ. Αυτές οι εκστρατείες δεν είναι παρά μια ζωντανή παρουσία της Εκκλησίας στην κοινωνία και όπου χρειάζεται».

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Φέτος, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών (2022), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δώσουν αίμα ως μια πράξη αλληλεγγύης.

Η ανάγκη για αίμα είναι καθολική, αλλά η πρόσβαση σε αυτό είναι περιορισμένη, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου αυτοί που πλήττονται είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά, καθώς τείνουν να χρειάζονται περισσότερο αίμα.

Το να γίνεις εθελοντής αιμοδότης είναι ένα απλό αλλά αλτρουιστικό βήμα που μπορεί να κάνει ο καθένας για να ενισχύσει τις κοινότητές του, να υποστηρίξει τα τοπικά συστήματα υγείας και να σώσει ζωές, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Με τον ετήσιο εορτασμό αυτής της ημέρας είναι ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες για τη σωτήρια χειρονομία τους.

Ταυτόχρονα, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί ευκαιρία να κάνουμε έκκληση στις κυβερνήσεις και τις εθνικές υγειονομικές αρχές να παράσχουν επαρκείς πόρους και να εφαρμόσουν συστήματα και υποδομές για την αύξηση της συλλογής αίματος από εθελοντές αιμοδότες.

Το 2022, το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι “Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης. Συμμετέχετε στην προσπάθεια και σώστε ζωές”, για να επιστήσει την προσοχή στον ρόλο που παίζει η εθελοντική αιμοδοσία στη διάσωση ζωών και στην αύξηση της αλληλεγγύης εντός των κοινοτήτων.

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina

Πηγή βίντεο: ΠΟΥ

Διαβάστε ακόμη: 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Παιδικές φωνές γέμισαν τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου

Πατριάρχης Ρουμανίας: Να προσευχόμαστε για την ενότητα της Εκκλησίας

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η προσευχή είναι το πρώτο έργο της Εκκλησίας

Οι ευχές του Πατριάρχη Ρουμανίας προς μαθητές που δίνουν εξετάσεις

Η Αρχιεπισκοπή Αράντ εγκαινίασε εκπαιδευτικό-ιατρικό κέντρο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων