02/10/2023 02/10/2023 Πλήθος πιστών συνέρρευσε το Σαββατοκύριακο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη της Κοζάνης για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία βρίσκεται στην πόλη από την περασμένη Πέμπτη. Σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα κομίσει το μοναδικό θεομητορικό...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 10:05

Από την Κοζάνη στα Ιωάννινα σήμερα το απόγευμα η Αγία Ζώνη – Πλήθος πιστών προσκυνά το Θεομητορικό κειμήλιο

Διαδώστε:
Από την Κοζάνη στα Ιωάννινα σήμερα το απόγευμα η Αγία Ζώνη – Πλήθος πιστών προσκυνά το Θεομητορικό κειμήλιο

Πλήθος πιστών συνέρρευσε το Σαββατοκύριακο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη της Κοζάνης για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία βρίσκεται στην πόλη από την περασμένη Πέμπτη. Σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα κομίσει το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας στην πόλη των Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει προς προσκύνηση έως και το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου. 

Αυτές τις ημέρες κατά τις οποίες η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας βρίσκεται στην Κοζάνη η προσέλευση πιστών ανθρώπων είναι αθρόα και συγκινητική. Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην ουρά για να λάβουν τη χάρη της Παναγίας μας. Ο ναός παρέμενε ανοιχτός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να προσκυνήσει ο κόσμος που έφτασε στην πόλη από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας. Χθες, 1η Οκτωβρίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Για την Παναγία θα μιλάμε πάντα, ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Παύλος στην ομιλία του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας. “Γιατί; Γιατί την νιώθουμε σαν μάνας μας, μάνας μας, μάνας”, τόνισε και ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, για την έλευση της Αγίας Ζώνης στην Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται την πόλη της Κοζάνης.

Τα Ιωάννινα υποδέχονται σήμερα το απόγευμα την Αγία Ζώνη

Σήμερα το μεσημέρι η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει από την πόλη της Κοζάνης. Στη συνέχεια την Αγία Ζώνη, θα υποδεχτεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα και θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ιερό Ναό έως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Μετά την επίσημη υποδοχή θα ακολουθήσει Δοξολογία και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πιστούς να  προσέλθουν να προσκυνήσουν το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο της Παναγίας από τον επίγειο βίο Της και να λάβουν την ευλογία Της.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Δείτε επίσης: 

Εξήλθε του Αγίου Όρους η Αγία Ζώνη – Το απόγευμα η υποδοχή στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η Κοζάνη υποδέχεται με δέος και κατάνυξη την Αγία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Στα προπύλαια του Ι.Ν. των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης κλήρος και λαός στην Κοζάνη έκλιναν ευλαβικά το γόνυ στην Τιμία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κοζάνη αγρυπνεί για την Αγία Ζώνη της Παναγίας

Κοζάνη: Πλήθος πιστών συρρέει στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη

Κοζάνη: Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης – Πλήθος πιστών από το πρωί προσκυνά το ιερό κειμήλιο της Παναγίας μας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Κοζάνη

Το ope.gr στην Κοζάνη: Iερό Ευχέλαιο ενώπιον της Αγίας Ζώνης

Η Κοζάνη προσεύχεται στην Αγία Ζώνη της Παναγίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων